“Pojedini mediji” demantiraju Općinu Vitez: Planirano je povećanje broja uposlenih

Nakon što je naš portal prenio informaciju Radio Viteza o usvajanju Proračuna Općine Vitez, objavljeno je službeno priopćenje Općine, u kojemu se između ostalog demantiraju navodi “pojedinih medija” o povećanju broja uposlenih.

U priopćenju Općine Vitez se, između ostalog, navodi:

“Proračun za 2019. godinu predvidio je i izdatke za plaće i naknade troškova uposlenih (2,2 milijuna KM). Izdaci se odnose na planirani rast plaća za 3 % čime će se osnovica plaće djelatnika Općine Vitez od 310 KM izjednačiti sa osnovicom plaća djelatnika u općinama u Kantonu Središnja Bosna. Općina Vitez ne planira zapošljavanje novih djelatnika kako su naveli pojedini mediji. U radni će odnos biti primljeni novi djelatnici nakon odlaska u mirovinu djelatnika iz nekoliko općinskih službi.”

Tim povodom portal Vitez.info želi prikazati vjerodostojnost napisanog, objavljujući dio integralnog teksta, uz prikaz slike istog, koji se nalazi u Obrazloženju prijedloga Proračuna Općine Vitez za 2019. godinu. Nakon što i sami pogledajte, zapitajte se komu više vjerujete, Općini Vitez ili svojim očima?!

“Plaće i naknade troškova uposlenih (Općinsko vijeće; Općinski načelnik sa službama; Općinsko pravobraniteljstvo; JU Centar za socijalni rad i JU Gradska knjižnica) planirani su u iznosu od 2.190.000 KM od čega se 1.930.000 KM odnosi na bruto plaće a 260.000 KM na naknade troškova uposlenih.

Bruto plaće uposlenika planirane su u iznosu od 1.930.000 KM, što je za 4% više od plana za prošlu godinu, a planirani broj uposlenika je 90 što je povećanje za 2 (dva) uposlenika u odnosu na prošlu godinu kada je planirano 88 uposlenika. Dakle porast sredstava za bruto plaće rezultat je planiranog povećanja broja uposlenih i planiranog rasta nominalnih plaća za 3,33 %. Tako da bi osnovica za obračun plaća za uposlene u općini Vitez – organ uprave, Općinskom pravobraniteljstvu, JU Centar za socijalni rad i JU Gradska knjižnica iznosila 310 KM.”

Dakle, ne samo da je planiran porast broja uposlenih, nego su i plaće uvećane za 3,3%, a ne 3% kako je napisano.

Ovim putem želimo poručiti i svima onima koji nastoje zastrašiti novinare portala Vitez.info kako ćemo imati spreman odgovor na svaki pokušaj pritiska i urušavanja reputacije ugleda našeg portala.