Pojačan oprez zbog poledice

U Bosni i Hercegovini jutros izrazito niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu pa se vozačima savjetuje pojačan oprez. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno se izdvajaju putni pravci: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara snježne nanose.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozorava se i u južnim krajevima zemlje. Vozačima se savjetuje maksimalan oprez, kao i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Prethodni članakU Jajcu izmjerena najniža temperatura u posljednjih 100 godina
Sljedeći članakU RS-u se obilježava dan entiteta koji je proglašen neustavnim