Pogledajte što sad možete napraviti s porukama na WhatsAppu

Facebookova popularna aplikacija uvodi donedavno isprobavanu značajku samobrišućih fotografija koja će korisnicima postati dostupna u sklopu nove nadogradnje Facebook u WhatsApp uvodi dugo najavljivane opcije u kojoj se fotografije i videi brišu nakon što su jednom pogledane.

Službeno ime za novu značajku je ‘view once’ fotografija (pogledaj jednom), a korisnicima omogućava slanje fotografija i videa koje se može pogledati samo jednom prije nego što nestanu, piše Engadget.  Značajka vrlo slična onoj u Snapchatu podsjeća na nestajuće fotografije koje već imamo u Messengeru i Instagramu.

Ona funkcionira vrlo jednostavno – kad god šaljete fotografiju u WhatsAppu u polju za tekst imat ćete ikonicu zaokruženog broja jedan. Nakon što ju pritisnete aktivirat ćete ‘view once’. Ovakve slike i video , za razliku od ostalih, ne mogu spremiti na uređaj.

Facebook ovu značajku opisuje kao značajku za ‘privatne trenutke’ ili za slanje potencijalno osjetljivih informacija poput Wi-Fi lozinki. Kao i dosad, korisnici bi trebali biti svjesni ‘privatnosti’ ovakvih poruka, prenosi T-portal. Primatelj, naime, i dalje može snimiti sliku ekrana dok se na WhatsAppu prikazuje fotografija te, za razliku od Snapchata, WhatsApp pošiljatelja neće obavijestiti da je slika ekrana bila snimljena. Za kraj, Facebook je napomenuo da će prijavljene slike postati vidljive WhatsAppu.

Prethodni članakSave the Children: Osigurajmo siguran povratak u školu za svako dijete
Sljedeći članakFOTO: Sjajan ambijent prve večeri Robertova, organizatori se prisjetili tragično stradalih sugrađana