Pogledajte projekat interijera Nobil salona za spavanje

Kako bi svojim vjernim kupcima dodatno približili proizvode iz programa za spavanje, NoBil se odlučio za redizajn lanca svojih maloprodajnih objekata. Prvi na redu je salon u Sarajevu koji se nalazi na adresi: Žrtava Fašizma br. 1.

Kompletan dizajn povjeren je timu Studija ZIDOVI a ovom prilikom vam predstavljamo kompletan projekat interijera.

“Ideja kojom smo se vodili u studiju bila je da kupac već pri ulasku u prodajni objekat stekne utisak o kakvoj kompaniji i brandu je riječ. Projektnim rješenjem smo ispričali priču višedecenijskog postojanja NoBil-a i tehnološkog ostvarenja u pogledu proizvodnje koji oni imaju danas. Fokus je na madracu i njegovoj osnovi bonell ili džepičastoj jezgri na kojima počiva proizvodnja madraca standardnih i kastimiziranih dimenzija različitih tehničkih karakteristika, koji vrhunskim kvalitetom i ergonomskim dizajnom zadovoljavaju potrebe i najzahtjevnijih kupaca. NoBil počiva na proizvodnji, pa je bonell opruga kao osnova poslužila za rješenje spuštenog stropa, kako bi se prostor intimizirao, a dalja priča rješenja prodajnog salona NoBil razvila oko „industry“ stila. Police za izlaganje proizvoda su koncipirane kao pixeli različitih formata sa čeličnim ramom i unutrašnjosti od oplemenjene iverice u dekoru hrasta. Slično je i sa tabureima za sjedenje, s tim da je njihova površina za sjedenje tapacirana”, kažu nam iz Studija Zidovi.

Prizemlje salona zamišljeno je kao izložbeno prodajni dio u kome kupci mogu vidjeti dizajn i sam izgled različitih kreveta, madraca i posteljina iz ponude NoBil-a, dok je suteren rezerviran za izložbeni dio madraca u kome se kupci u dosta intimnoj atmosferi mogu opustiti i probati madrace iz ponude. U suterenu je smješten i program za mališane. Osim izložbeno prodajnog karaktera, dio za mališane je koncipiran i kao prostor za igru, crtanje i zabavu dok njihovi roditelji razgledaju i probavaju proizvode za sebe.

Strop suterena je spušten s dekorativnom rasvjetom u vidu zvjezdanog neba i usmjerenom rasvjetom koja akcenat stavlja na proizvod – madrac za spavanje.

Podovi su obloženi keramikom izuzev prostora za mališane, čija je podna obloga tekstilna patchwork obloga.

Nijanse boja za zidove i stropove odabrane su iz trendovskih kolekcija za 2017. i 2018. godinu. U pitanju su boje SW Black Swan i BM Sandlot Gray. SW Black Swan dominira u suterenskom dijelu gdje se nastojala ostvariti intimna atmosfera u kojoj se kupci mogu opustiti i probati madrace, kao i u zoni stropova prizemnog dijela. BM Sandlot Gray korišten je za dekoraciju prostora za mališatne u suterenu, i zidne plohe prizemne etaže.

Izvor

Prethodni članakHNS: Prijedlog transformacije Javnog RTV sustava BiH namijenjen harmonizaciji i integraciji bh javnog i medijskog prostora
Sljedeći članakPronađena osoba koja je ispred FIS-a iz automobila ukrala mobitel