Pogledajte prigodni video povodom Dana škole KŠC “Petar Barbarić” Travnik

U ovim neobičnim okolnosti učenici, djelatnici i prijatelji KŠC “Petar Barbarić” Travnik potrudili su se prigodnim videom obilježiti Dan škole.

“Već tjednima ne pohađamo školu. Ne vidimo se, ne čujemo zvuk školskog zvona. Nastava se odvija preko Interneta, zadaću više ne pišemo nego tipkamo. To ide prilično dobro. Mada, svi jedva čekamo vratiti se u klupe, na radna mjesta, a elektronske uređaje zamijeniti pločom i knjigom.

Pripremali smo se i za Dan škole, koji sada nećemo obilježiti svečanim uređenjem hodnika, učionica, knjižnice, niti priredbom na pozornici Aule… Ali, mi ne odustajemo; djelatnici i učenici KŠC-a „Petar Barbarić“ uvijek nađu način!

Naša su djeca poslala video zapise svojih umjetničkih kreacija: literarne i likovne radove, recitacije, pjesme i izvedbe na instrumentima, a poruku podrške i zahvale u ime Centra uputila nam je Ivana Ćurčić. Čut ćemo i poruke ministra obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, gospodina Bojana Domića te ministra zdravstva i socijalne politke, gospodina Ante Matića. Pripremili smo i prilog o novoj ulozi naše sportske dvorane…

Svečanu video prezentaciju završit ćemo porukom našeg kardinala Vinka Puljića.

U ove teške dane, posebno je važno sjetiti se Sluge Božjeg Petra, njegove revnosti, ljubavi prema subraći, Bogu i riječi po kojima je živio: „Najbrži put u nebo je vršiti svoje obične dužnosti.“

Neka nas ove riječi potaknu na strpljenje, molitvu i poslušnost i neka budu naš doprinos u borbi protiv opakog virusa.

Uz nadu da ćemo se što prije vidjeti u našoj školi, sretan nam Dan škole!”, stoji u objavi na stranici Centra.