Pogledajte koš godine: Anadolu Efes – Zoran Planinić!

planinic-efes

planinic-efesLopta je letjela sekundama i na fenomenalan način sletjela u koš Armani Milana za premijernu pobjedu istanbulske momčadi u Top 16 fazi Eurolige (skupina E).

Nevjerojatnu je tricu, iz svog reketa i sa zvukom sirene, pogodio hrvatski košarkaš Zoran Planinić za pobjedu svog Anadolu Efesa.

Sve prije tog trenutka, u kojem je Planinić u delirij doveo sve u dvorani, bilo je za brz zaborav jer se igrala loša košarka s mnogo grešaka. Armani Milano je vodio velikim dijelom utakmice, a onda je Anadolu Efes okrenuo u drugom dijelu. Vodio je šest poena razlike dvije minute prije kraja, ali je sve prosuo.

Kod 59-58 i tri sekunde prije kraja Keith Langford je pogodio za goste prvo slobodno bacanje, te je drugo promašio razmišljajući kako za tri sekunde domaćin ništa neće moći učiniti.

{youtube}eXt7LHLzwoU|570|450{/youtube}

bilo je to logično razmišljanje, ali je Planinić pogodio nemoguće. Inače, hrvatski košarkaš je osim te nevjerojatne reakcije imao lošu večer: osam poena za 20 minuta uz tri skoka, četiri asistencije i dvije izgubljene lopte. Gađao je 1-3 za dva poena i 2-3 za tri.

Izvor