Poduzeće FIS pozitivnim ocijenilo učešće na Sarajevo Business Forumu 2016

Cijeneći osobna iskustva i pozitivan utjecaj SBF na poslovni bh. ambijent, poduzeće FIS je i ove godine aktivno učestvovalo na ovom prestižnom događaju i ostvarilo niz kvalitetnih susreta i dogovora. Sarajevo Business Forum ove godine je okupio blizu tisuću učesnika iz Indije , Rusije, Turske, Saudijske Arabije, Kine. Uz moto kako žele graditi mostove između Europe i Azije, s blizu 140 članova, kineska delegacija bila je najbronija.
Na nizu upriličenih panela iz različitih oblasti, u obraćanju govornika najčešće je podcrtavana potreba iskorištavanja potencijala regije i zaobilaska evidentnih prepreka koje koče investicije. No, kako je, prije svega, potrebno ostvariti kontakte između investitora i ponuđača za dugoročno poslovanje, rezultati SBF na ovom polju su ocijenjeni njegovim velikim postignućem.

Kada je riječ o našem poduzeću, najviše zanimanja gosti su pokazali za ponuđene projekte u proizvodnji namještaja Ambyenta i planinskog turizma na Vlašiću, gdje su nas prepoznali kao lidere u razvoju bh. privrede.

Forum je, kako kažu organizatori, mjesto upoznavanja, ali i mjesto podsticaja i nagrađivanja.
S ponosom ističemo kako je ovogodišnju nagradu SBF za socijalni doprinos dobilo upravo naše poduzeće.

FIS je okarakteriziran kao jedan od najvećih domaćih prodajnih lanaca koji je s izraženom socijalnom odgovornošću bio posebna inspiracija za građane BiH.