Poduzeće FIS iz Viteza otvorilo novi prodajni centar u Bihaću

U prisustvu velikog broja građana gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i vlasnik poduzeća FIS Vitez Pero Gudelj otvorili su moderni poslovni centar FIS u Bihaću, vrijedan 14 milijuna KM.

Posao u ovom poslovnom centru dobilo je 180 radnika a površina mu je oko 10.000 metara kvadratnih.

Uz maloprodaju robe široke potrošnje tu su i dodatni sadržaji poput restorana, caffe-slastičarnice, frizersko-kozmetičkog salona, drogerije i apoteke.

I pored pojedinaca, koji su kočili ovaj projekt, uspjeli smo uz podršku gradske uprave evo danas otvoriti suvremeni poslovni centar, koji će kupcima ponuditi široki asortiman proizvoda – kazao je Gudelj.

Po njegovim riječima, u narednih deset godina planira zaposliti novih 2.000 radnika, što će biti njegov životni cilj. Galijašević je zahvalio poduzeću FIS Vitez što je odlučilo da u Bihaću izgradi ovako lijep poslovni centar, u kojem je posao dobilo 180 Bišćana.

Ovo je domaće poduzeće, koje zapošljava više od 3.100 radnika i zbog toga podrška, jer svi zajedno moramo kupovati domaće i jačati domaću ekonomiju – poručio je gradonačelnik Galijašević.

Poduzeće FIS Vitez u Unsko-sanskom kantonu (USK) svoje prodajne centre, osim Bihaća, ima još u Sanskom Mostu i Cazinu piše Fena.

Reklama