Podkraj kod Travnika: Mlada misa fr. Mateja Trupine

Novozaređeni svećenik Hrvatske dominikanske provincije fr. Matej Trupina proslavio je mladu misu u subotu 24. srpnja u rodnoj župi Sv. Ane – Podkraj kod Travnika.

Svečano euharistijsko slavlje mladomisnik je predslavio u koncelebraciji s provincijalom Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavkom Sliškovićem, župnikom vlč. Marijom Oršolićem, mladomisnikovim propovjednikom fr. Antom Bobašem i drugim dominikancima te svećenicima okolnih župa uz sudjelovanje velikog broja vjernika, javlja mrežna stranica dominikanci.hr.

Prigodnu homiliju uputio je fr. Anto i, između ostaloga, govorio o dvije stvari koje su važne na svećeničkom putu, a to su: vjerovati i moliti. Pozvao je mladomisnika da svaki dan iznova započinje vjerovati i da ustraje u tome, a potom je naglasio važnost molitve, kako njegove osobne, tako i molitve onih koji će moliti za njega.

Na kraju misnog slavlja fr. Matej je zahvalio svima koji su ga pratili na putu do svećeništva te je zatim okupljenima udijelio mladomisnički blagoslov.

Ž.I., KT

Prethodni članakČerkez: Očekujemo da se što veći broj ljudi cijepi
Sljedeći članakLed s neba: Nevjerojatno nevrijeme u Italiji