Podjela bodova realan ishod susreta Vitez – Čelik

U slaboj nogometnoj predstavi i Vitez i Čelik mogu biti zadovoljni podjelom bodova. U prvom poluvremenu uglavnom se igralo na sredini terena a samo jednu pravu priliku za postizanje gola imali su gosti u 44. minutu . Naime, Karić se našao u izvrsnoj prilici, bio je sam na 7 – 8 metara od gola Viteza, šutirao je a sigurni  Nwolokor ukrotio je njegov udarac.

U prvim minutama utakmice nešto poduzetniji pa i bolji bio je Vitez, a u 3 i 18 minuti nakon prodora agilnog Livančića Kokot se našao u polu prilikama koje nije uspio realizirati. Igralo se žustro, čvrsto, ponekad i neoprezno a žrtve takve igre  kod Viteza bili su Jevtić  koji je u 16. minuti napustio igru i završio u novobiljanskoj bolnici, te Kokot koji je ozlijeđen u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Istina,  nastavio je Kokot igru, no u  63. minuti morao je napustiti teren a zamijenio ga je Alispahić.

I tijekom drugog poluvremena igralo se „ratnički“ ali slabo pa  i u ovom dijelu utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika za postizanje golova. U dva-.tri navrata prijetio je Čelik, u 57. minuti preko Sakana, no njegov šut je završio pored gola, te u 73. minuti preko Karića koji je iz dobre situacije također šutirao pored gola.. U samoj završnici susreta brzonogi Alispahić pobjegao je po lijevoj strani, loptu ubacio u šesnaesterac Čelika, no obrambeni igrači Zeničana krajnjim požrtvovanjem spriječili su najgore. A u 89. minuti svoju mrežu  u opasnoj situaciji kada je zaprijetio Bureković spasio je vrlo sigurni golman Viteza Nwolokkor.

Na stadionu je bila dobra atmosfera koju su „dizali i podgrijavali“ uglavnom uporni navijači Čelika, „Robijaši“, njih oko pet stotina. No, uglavnom su korektno navijali za svoju momčad.

VITEZ  Gradski stadion. Gledatelja: 3000
Sudac: Irfan Peljto  (Sarajevo) 7

VITEZ: Nwolokor 6,5, Livaja 6,5, Jevtić – (od 16 Stanić 6, Vrhovac 6,5, Sadiković 6,5, Muminović 6,5, Bibić 6,5 (od 75 Mamić -), Kapetan 6, Livančić 6,5, Kokot 6 (od 63. Alispahić 6,5), Selimović 6.

Čelik: Ružić -, Šivčić 6, Regoja 6, Karić 6,5 Haurdić 6 (od 76. Islamagić -) Dilaver 6,5, Brković 6 (od 55. Husić 6,5), Jusić 6,5, Sadiković 6, Sakan 6, Hećo 6,5.

Igrač utakmice: Toni Livančić

Prethodni članakPorezna uprava FBiH u jednom danu otkrila 65 neprijavljenih radnika
Sljedeći članakOpćina Vitez objavila popis stipendista za akademsku 2016./17. godinu