Podjela bodova najrealnija, susret ostao u sjeni povrede Marka Jevtića

Zla kob, kažu Vitežani komentirajući utakmicu s Čelikom u svijetlu susreta odigranog proteklog vikenda sa Sarajevom na Koševu. Jer, u Sarajevu su nogometaši Viteza odigrali vrlo dobro, stvorili su nekoliko vrlo dobrih prilika za postizanje golova, četiri „mrtve“, kako se to zna reći, pogodili su i vratnicu…, a izgubili utakmicu. Uz to izgubili su i dva važna standardna prvotimca, Dedića zbog trećeg žutog kartona i Rašića koji je ozlijedio rame.

Nesreća, ta zla kob,  nastavila ih je pratiti i u susretu s Čelikom. Naime, uoči utakmice razbolio se standardni centralni branič Hodžurda, drugi stoper i jedan od najboljih igrača Viteza, iskusni Jevtić ozlijedio se već u 15. minuti utakmice, prebačen je u novobiljansku bolnicu, a onda u bolnicu u Zenicu, gdje mu je nakon teške operacije odstranjen lijevi bubreg.

U 15. minuti, odmah se vidjelo, ozbiljno je ozlijeđen Marko Jevtić, jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Viteza. U jednom duelu, u skoku za loptu s protivničkim igračem Jevtić je opao kao pokošen, na nosilima je iznesen s terena, a ubrzo je sanitetom prebačen u Hrvatsku bolnicu  Novu Bilu. Zbog teške ozljede lijevog bubrega, Jevtić je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje mu je, na žalost, tijekom noći odstranjen  ozlijeđeni  lijevi bubreg. Prema informacijama iz zeničke bolnice zdravstveno stanje Jevtićevo je stabilno.

Napadač Kokot ozlijeđen je u 45. minuti, nastavio je igrati i u drugom poluvremenu do 63. minute kada je zbog ozljede zgloba ipak morao napustiti teren. I u takvoj situaciji kombinirao je i improvizirao trener Slaven Musa, igrali su silom prilika i mladići Vrhovac i Stanić, ovaj potonji na mjestu lijevog beka gdje nikada nije igrao jer je Sadiković, nakon ozljede Jevtića, morao biti prebačen na njegovo mjesto. A ako se zna da je već od ranije ozbiljnije ozlijeđen Barišić, centralni branič ili zadnji vezni, onda nije teško zaključiti u kakvim se problemima pred i tijekom susreta s Čelikom nalazio i našao, trener Slaven Musa.

„Utakmica je bila rekao bih, slaba, rastrgana, protivnik angažiran, uporan i agresivan, a mi  igrački desetkovani. Ne tražim nikakva opravdanja ali se ne smije zaboraviti da nam se jedna nesreća nadovezivala na drugu. I u takvoj situaciji, protiv protivnika koji je na terenu davao sve od sebe, kojemu gori pod nogama i svaka mu je utakmica „biti ili ne biti“, nisam i ne mogu biti nezadovoljan neodlučnim ishodom ove utakmice“, kazao je trener Viteza, Slaven Musa.

Da je podjela bodova realan ishod ove utakmice složio se i trener gostujuće momčadi, Nedim Jusufbašić. Kazao je kako je u ovoj situaciji, kada je njegova momčad još uvijek neuigrana, kada je očit i nedostatak kvalitete,  a protivnik dobro taktički postavljen, unatoč velikoj želji i zalaganju njegovih igrača, više od osvojenog boda i nije se moglo očekivati.

Među igračima Viteza htijenjem, upornošću i povremenim uspješnim „probijanjima“ Čelikove obrane, isticao se, po našim ocjenama najbolji igrač susreta, mladi kapetan Viteza, Toni Livančić.

„Bolest  Hodžurde, ozljeda Jevtića i Kokota, poremetili su naše planove i naše dogovore pred ovaj susret. Planirali smo i silno željeli pobjedu. Međutim imajući u vidu sve probleme koji su nas zadesili prije i tijekom utakmice ne smijemo biti nezadovoljni. Jer, bodovna razlika nas i Čelika ostala je ista (10 bodova op.a.), a  prednost nad Metallegheom i Olimpikom povećala se  na tri, odnosno na 12 bodova“, kazao je poslije utakmice kapetan momčadi Toni Livančić..

Na utakmici po vjetrovitom vremenu  na Gradskom stadionu se okupilo i više od 3 tisuće navijača. Čelikovi navijači, njih više od tisuću, stvarali su paklenu atmosferu,  no korektno su navijali za svoju momčad, probleme nisu pravili ni domaći navijači, a dobroj atmosferi na terenu i u gledalištu, vrlo dobrim suđenjem, bez ozbiljnije zamjerke s jedne ili druge strane,  doprinosio je sudac Irfan Peljto iz Sarajeva sa svojim pomoćnicima, Damirom Lazićem iz Prijedora i Harisom Bakovićm iz Sarajeva.

Prethodni članak“Politički odnosi s javnošću” – nova knjiga prof. dr. Zorana Tomića
Sljedeći članakPoduzeću Nobil potrebno više djelatnika