Podijeljeni edukativni priručnici o opasnostima od prirodnih i drugih nesreća

Srednjobosanska županijska Uprava za civilnu zaštitu podijelila je osnovcima uzrasta od 8 do 12 godina veći broj edukativnih priručnika o opasnostima od prirodnih i drugih nesreća i nepogoda.

Kako nam je kazao direktor županijske Uprave za civilnu zaštitu, Nikica Stipinović, priručnici na jednostavan i pristupačan način daje osnovne upute ponašanja u slučaju prirodnih ili drugih nesreća. Uz priručnike za osnovce dostavljeni su i Obiteljski priručnici za njihove roditelje.

Osnovcima su darovane i prigodne slikovnice – dječje igrice edukativnog sadržaja iz kojih se na primjeren način uči kako se od mogućih prirodnih i drugih nesreća zaštititi. Obiteljski priručnici su pak namijenjeni za upoznavanje i obuku stanovništva o spomenutim opasnostima, kao i poruke i pouke za spašavanje. Ovaj priručnik donosi i važne telefonske brojeve hitnih službi: Operativi centar civilne zaštite – 121; Policije – 122: Vatrogasaca 123; Hitne medicinske pomoći – 124: Pomoć na cesti – 1282/ 1285/1288. Svi ovi telefoni, upozorava se, dostupni neprekidno, puna 24 sata dnevno.

Zvonimir Čilić