Počivao u miru: Treća obljetnica smrti Miroslava Kajića – Brace

Danas se navršavaju tri tužne godine od iznenadne i prerane smrti našeg kolege i prijatelja – Miroslava Kajića Brace. Sjećanje na njegov dragi lik ne blijedi, a godine koje prolaze ne donose dovoljnu utjehu. Neizostavni dio svih naših pobjeda i poraza, uspjeha i neuspjeha, nadanja i stremljenja  , Braco je bio i ostat će vječiti sudionik svih naših priča i sjećanja. Danas smo posjetili njegov vječni dom na groblju Kruščica i sjetili se ovog predobrog čovjeka, koji je ostavio neizbrisiv trag u životima svih koji su imali čast poznavati ga.

Miroslav Kajić Braco rođen je u Vitezu 1963. godine, gdje je proveo cijeli svoj život, završivši osnovnu i srednju školu. Iako je uspješno završio i Višu tehničku školu u Novom Sadu, njegova prava diploma bila je – glazbena.

Glazbeni erudit i zaljubljenik u „pravu glazbu“ kako je volio reći, vezao je svoj život za tu svoju prvu i jedinu ljubav. Kao  glazbeni urednik i majstor tona, na Radio Vitezu je proveo točno šesnaest godine, sedam mjeseci i petnaest dana. Neizbrisiv trag kojeg je ostavio u emisijama koje je producirao, glazbi koju je birao i prije svega u ljudskom odnosu spram kolega i prijatelja, čine ge neizostavnim dijelom ekipe Radio Viteza. Svoj obol Braco je dao i portalu vitez.info koji je često znao obogatiti informacijama i vijestima, ponajviše svog omiljenog kluba, NK “Rijeka”.

I danas vrijede riječi izrečene prije tri godine, na posljednjem oproštaju s našim Bracom: Nekada i negdje u eteru radijskog programa, u nekom akordu ili stihu, zaiskrit će tvoj dragi osmijeh i mi ćemo ga znati prepoznati. U ime svih zaposlenika Radio Viteza i redakcije vitez.info portala hvala svima koji su danas za našeg Bracu upalili svijeću, pomolili se ili ga se sjetili.

Prethodni članakNa brdu Kalvarija svečano obilježen blagdan Gospe Žalosne
Sljedeći članakPreko 20.000 obožavatelja dočekalo Marina Čilića u Međugorju