Počivao u miru: Treća obljetnica smrti Miroslava Kajića – Brace

Danas se navršavaju tri tužne godine od iznenadne i prerane smrti našeg kolege i prijatelja – Miroslava Kajića Brace. Sjećanje na njegov dragi lik ne blijedi, a godine koje prolaze ne donose dovoljnu utjehu. Neizostavni dio svih naših pobjeda i poraza, uspjeha i neuspjeha, nadanja i stremljenja  , Braco je bio i ostat će vječiti sudionik svih naših priča i sjećanja. Danas smo posjetili njegov vječni dom na groblju Kruščica i sjetili se ovog predobrog čovjeka, koji je ostavio neizbrisiv trag u životima svih koji su imali čast poznavati ga.

Miroslav Kajić Braco rođen je u Vitezu 1963. godine, gdje je proveo cijeli svoj život, završivši osnovnu i srednju školu. Iako je uspješno završio i Višu tehničku školu u Novom Sadu, njegova prava diploma bila je – glazbena.

Glazbeni erudit i zaljubljenik u „pravu glazbu“ kako je volio reći, vezao je svoj život za tu svoju prvu i jedinu ljubav. Kao  glazbeni urednik i majstor tona, na Radio Vitezu je proveo točno šesnaest godine, sedam mjeseci i petnaest dana. Neizbrisiv trag kojeg je ostavio u emisijama koje je producirao, glazbi koju je birao i prije svega u ljudskom odnosu spram kolega i prijatelja, čine ge neizostavnim dijelom ekipe Radio Viteza. Svoj obol Braco je dao i portalu vitez.info koji je često znao obogatiti informacijama i vijestima, ponajviše svog omiljenog kluba, NK “Rijeka”.

I danas vrijede riječi izrečene prije tri godine, na posljednjem oproštaju s našim Bracom: Nekada i negdje u eteru radijskog programa, u nekom akordu ili stihu, zaiskrit će tvoj dragi osmijeh i mi ćemo ga znati prepoznati. U ime svih zaposlenika Radio Viteza i redakcije vitez.info portala hvala svima koji su danas za našeg Bracu upalili svijeću, pomolili se ili ga se sjetili.