Počivao u miru: Preminuo dr. Pero Kordić

Jučer kasno poslije podne, Busovaču je potresla tužna vijest o smrti Pere Kordića, umirovljenog doktora veterinarske medicine. Nakon duge, teške i iscrpljujuće bolesti u 83 godini života umro je istaknuti društveno-politički djelatnik, jedan od osnivača HDZ-a u Hrvatskoj – dr. Pero Kordić.

Pero Kordić rođen je u selu Grljevići u Ljubuškom. Studij veterinarske medicine završio je u Sarajevu. Nakon kratkog rada u Žepču 1971 godine dolazi u Busovaču gdje se trajno nastanjuje i službuje do umirovljenja.

Društveno-politička previranja 90-tih godina potakla su 60godišnjeg vatrenog hrvatskog domoljuba da u Zagrebu uz još 47 istomišljenika koje je predvodio dr. Franjo Tuđman, na zagrebačkom Jarunu, tog 17. lipnja 1989. godine u legendarnoj baraci osnuje Hrvatsku Demokratsku Zajednicu Hrvatske. Svoj doprinos dao je Pero Kordić i osnutku sestrinske stranke HDZ BiH. Njegov sin Dario bio je predsjednik HDZ-a BiH.

Sućut obitelji pokojnog dr. Kordića izrazili su mnogobrojni politički, kulturni i javni djelatnici iz Republike Hrvatske, zemlje i svijeta, te mnogobrojan rodbina, susjedi, sugrađani i prijatelji.

Posljednji ispraćaj umrlog dr. Pere Kordića bit će obavljena danas 27 veljače, na gradskom groblju Carica u Busovači, s početkom u 16,00 sati.

Svjetlost vječna neka mu svijetli.

Radio Busovača