Počivao u miru: Na groblju Gorica pokopan fra Branko Neimarević

Uz vjerske počasti, u petak je na groblju Gorica, u travničkoj župi Guča Gora, pokopan fra Branko Neimarević, rođen u ovoj župi prije osamdeset i tri godine. Pokopu je bilo prisutno više tisuća vjernika, stotinjak svečenika, poznanika, prijatelja i poštovatelja lika i djela pokojnog fra Branka, a među njima i mnogi uglednici iz svih područja života i rada Lašvanske doline, srednje Bosne, BiH i Republike Hrvatske.

Prisutni su bili i brojni poznanici i prijatelji fra Brankovi, ateisti i pripadnici drugih vjera i nacionalnosti. Jer, fra Branko je bio omiljeni fratar ali i prijatelj, sugrađanin, umjetnička dobra duša, čovjek rado viđen i prihvaćan u svakom društvu i u svakoj situaciji.

Posljednjem ispraćaju fra Branka Neimarevića, preminulog u srijedu ujutro u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, na groblju Gorica, prethodila je sveta misa zadušnica u crkvi samostana sv. Franje u Gučoj Gori. Uz koncelebraciju gučogorskog gvardijana, fra Drage Pranješa, fra Marijana Karaule, vikara i fra Luke Tunjića, generalnog tajnika Franjevačke provincije Bosne Srebrene, svetu misu je predvodio dr. fra Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki.

Zvonimir Čilić / VL