Počivala u miru: Na vječni počinak ispraćena Rozika Kordić

U srijedu poslije podne, nakon razočaravajućih vijesti iz Haaškoga suda, među Hrvatima u srednjoj Bosni proširila se vijest o smrti Rozike Kordić, majke Darija Kordića. A samo prije 92 dana (26. veljače) umro je Darijev otac Pero (80), a na mjesnom groblju „Carica” u istu grobnicu, u četvrtak je pokopana njegova sedamdesetosmogodišnja supruga Rozika.

I ovaj put, najprije ispred obiteljske kuće u središtu grada, a posebno na groblju „Carica”, na pokopu ugledne liječnice, majke među Hrvatima srednje Bosne poštovanog Darija, okupio se veliki broj građana Busovače, Hrvata iz drugih gradova srednje Bosne i cijele BiH i iz Hrvatske, poštovatelja ove obitelj i lika i djela njezinog sina, Darija Kordića.

Vjerski obred sahrane predvodio je fra Dominko Batinić. Prisutni su bili i predstavnici općinskih i županijskih udruga, svećenici i časne Travničkog, Fojničkog i Žepačkog dekanata. Bili su i fra Anto Marić iz Mostara, don Anto Jelić, direktor karitativne Udruge „Kruh sv. Ante”, msgr. Pero Jukić, vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Karitasa Vrhbosanske nadbiskupije, prof. Mirko Tokić, Željko Obradović, bivši ministar obrane F BiH Miroslav Nikolić, brigadir Duško Grubešić, generali Drago Dragićevič i Ilija Nakić, Predsjednica Ž.O. HDZ-a Lidija Bradara sa suradnicima, dopredsjednik i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, Marinko Čavara i Nikola Lovrinović, haški supaćenici Darija Kordića, Zoran i Miran Kupreškić i brojni drugi.

Zvonimir Čilić / VL