POČIVALA U MIRU BOŽJEM: Na posljednji počinak ispraćena profesorica Vesna Šero

Jučer je na groblju Kruščica kod Viteza na posljednji počinak ispraćena Vesna Šero. Omiljena profesorica, kako kod radnih kolega, tako i među učenicima iznenada je preminula u 42. godini.

Nevjerica, šok i tuga zavladali su Vitezom, a Srednja škola je organizirala komemoraciju i otvorila knjigu žalosti.

Velik broj učenika, kolega iz zbornice, ali i prijatelja te obitelji pokojne Vesne došao je odati joj počast i na posljednjem ispraćaju. Muk i tišinu prekidali su tihi jecaji i suze većine onih koji su bili na sahrani.

Vrlo emotivno govorio je viteški župnik, fra Velimir Bavrka, a nitko nije mogao ostati ravnodušan kada je u ime kolektiva Srednje škole “Vitez” oproštajni govor pročitala profesorica Sanja Babić Đulvat.

Draga Vesna, u ovom kolektivu proveli smo s tobom godine i godine nezaboravnih trenutaka koji se slažu u kolaž slika. Na svakoj su tvoje divne, krupne oči, vedre ili sjetne, ali uvijek obojene toplinom tvoga srca. I tvoj šapat, i osmijeh, i razgovor kao lijek. Tako dobra, blaga i nježna, kako reče Sreten – naša lakonoga vila.

Bila je istinska sreća imati te za prijateljicu!

Kažem: „Bila“ i ispravljam se: „Uvijek će biti“ – jer zauvijek žive oni koji su druge obasipali pažnjom, dobrotom i razumijevanjem. Zauvijek pamte se svi sunčani, radosni trenuci u hladnoj sjeni nam prisutne smrti.

Nikad ne znamo kad će one doći i uvijek je rano za one koje volimo. Ovaj put i prerano i okrutno. Ništa nismo donijeli na ovaj svijet i ništa nećemo ponijeti osim dobrih djela, ljubavi koja dolazi iz čistog srca. U svijet kamo si pošla i gdje ćemo se sresti – ti nosiš mnogo.

Prate te tamo i naše nježne i tužne misli, tamo u novom, ljepšem boravištu. Naša bol je krik duše, naš gubitak ničim nadoknadiv, osim u tvojoj molitvi za nas, ostavljene u suznoj dolini.

Draga Vesna, lakonoga vilo nježnog srca, i očiju punih sna,
spavaj, spavaj, draga moja, sa očima izvan svakog zla
“, kazala je Sanja Babić-Đulvat, opraštajući se tako od Vesne Šero, što je izazvalo snažne emocije kod svih.

U ime redakcije portala Vitez.info iskrene izraze sućuti upućujemo obitelji, kolektivu Srednje škole “Vitez” i prijateljima pokojne Vesne Šero.

Prethodni članakDanas započinje jesen
Sljedeći članakVitez: Za Almiru Patković skupljeno 3.263 KM