Počinju „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017“

Na području Srednjobosanskog, Zeničko-dobojsko i Unsko-sanskog kantona 10.,11. i 12. oktobra bit će provedena preventivna provjera ispravnosti vozila.
Preventivnu provjeru ispravnosti vozila provest će stručne institucije za nadzor rada ovlaštenih tehničkih pregleda vozila u Federaciji BiH, IPI – Institut za privredni inženjering iz Zenice, Mervik iz Sarajeva i Centar motor iz Širokog Brijega u saradnji sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda.

Stručna institucija IPI iz Zenice nadležna je za područje USK, ZDK i SBK u saradnji sa kantonalnim MUP-ovima uz odobrenje kantonalnih policijskih komesara i u saradnji sa ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda sa ovih područja.

-Cilj ove preventivne provjere je da vozači i pravni subjekti u javnom prevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi su besplatni za sva ispravna vozila. Kod utvrđenih tehničkih neispravnosti vozila vozač, odnosno vlasnik vozila će se sankcionisati prema Zakonu. – pojasnili su nam iz Instituta za privredni inženjering iz Zenice.

 

Izvor.grad travnik

Prethodni članakPredsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio predstavnike Udruge dijabetičara djece i mladih “Slatkiš” Novi Travnik i Udruge djece i mladih oboljelih od dijabetesa “Slatki svijet” Bugojno
Sljedeći članak13. Festival “Dok teče Lašva” sutra u Novom Travniku