Počinje projekt ARDUINO most

SPARK school se dosad kroz svoje projekte najviše fokusirano na osnovnoškolce, no sad je red došao i na srednjoškolce. To je razlog zbog kojeg je danas u prostorijama SPARKa najavljen najnoviji projekt imena ARDUINO most.

Glavni cilj projekta je suradnja i timskirad 80 učenika iz osam srednjih škola na području grada Mostara (četiri školepo hrvatskom i četiri po bosanskom planu i programu). Organizator projekta jeudruga SPARK school, dok projekt podržavaju Američka ambasada u BiH iMinistarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K, te Pedagoški zavod iZavod za školstvo. Škole koje sudjeluju u projektu su:

  • Elektrotehnička škola Ruđera Boškovića
  • Gimnazija Mostar (hrvatski program)
  • Gimnazija Mostar (bosanski program)
  • 2. Gimnazija Mostar
  • Mašinsko-saobraćajna škola
  • Srednja prometna škola
  • Gimnazija fra Grge Martića
  • Elektrotehnička škola Mostar

Kroz projekt učenici će dobiti priliku raditi s Arduino elektroničkim komponentama i steći znanja i vještine iz STEAM područja. Planiramo organizirati besplatne radionice elektronike za 80 učenika. Nakon 10 sati osnovnih Arduino radionica, učenici će imati 20 sati za razvoj vlastitih Arduino projekata, gdje će imati i mentore na raspolaganju. Na kraju projekta planiran je sajam na kojem će učenici imati priliku prezentirati vlastite radove. Sajam će se održati 13.4.2019.

Direktorica udruge SPARK school Matea Markić je rekla: “Ponosna sam na profesore koji iz objeručke prihvatili ovaj projekt i uistinu vjerujem u njih da će skupa s nama poboljšati bh obrazovanje.” Na konferenciji za novinare su se još obratili nova direktorica SPARKa Maja Miljević te edukator iz SPARK school Tomislav Kordić.

Jedva čekamo travanj da vidimo radove naših srednjoškolaca!

Objavljivanje ovog teksta jedijelom financirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdjenavedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključkeMinistarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.