Počinje kampanja o poboljšanju statusa djece bez roditeljskog staranja

Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH i Fond za djecu Ujedinjenih nacija (UNICEF) obilježit će pokretanje javne kampanje o poboljšanju statusa djece bez roditeljske skrbi pod motom “Svako dijete treba porodicu”.
Kampanja je dio projekta “Transformacija institucija za zbrinjavanje djece i prevencija razdvajanja obitelji”, a zvanično će biti pokrenuta na konferenciji koja će biti održana u utorak u Sarajevu.

Osim predstavnika UNICEF-a, EU, Parlamentarne skupštine BiH na tom skupu okupit će se relevantni akteri iz oblasti dječje zaštite u BiH kako bi ukazali na problematiku djece bez roditeljske skrbi.

Projekt “Transformacija institucija za zbrinjavanje djece i prevencija razdvajanja obitelji” UNICEF provodi u razdoblju 2016. – 2018. u Bosni i Hercegovini, a financira Europska unija.

Cilj projekta je osigurati da djeca bez roditeljske skrbi, djeca koja su pod rizikom od razdvajanja od obitelji i djeca s poteškoćama u razvoju imaju jednaka prava i položaj kao i druga djeca u BiH, priopćeno je iz PS BiH.

Prethodni članakBh. mininogometaši spremni za SP u Tunisu
Sljedeći članakVelik interes za utakmicu Viteza i Hajduka