Počinje 4. ITF Futures turnir u Gromiljaku

turnir gromiljakPočinje 4. ITF turnir u Gromiljaku, posljednji iz Futures serije u BiH. Na turnir stiže i najbolji bh tenisač Damir Džumhur.

Prvim finalnim mečevima koji počinju u subotu 15.6.2013. godine u deset sati na terenima Teniskog kluba „Elliptic” u Gromiljaku, općina Kiseljak, započinje 14 po redu „Sarajevski kiseljak open” teniski turnir i 4 ITF Futures turnir. Ždrijebanje je obavljeno uoči početka kvalifikacijskih mečeva, a Turnir u Gromiljaku posljednji je iz Futures serije u BiH.

Sudjeluje oko 80 igrača iz cijeloga svijeta. Među njima je i najbolji bh tenisač Damir Džumhur, trenutačno 280 na ATP ljestvici kao i komplentna Davis Cup reprezentacija BiH. Ovaj je Turnir prilika za sve sudionike da poprave rejting na ATP ljestvici. Publika će imati priliku uživati u vrhunskom tenisu bilo da ga prati na novim tribinama TK „Elliptic” u Gromljaku ili u svojim domovima, linkom na službenoj web stranici Kluba na kojoj će se moći uživo pratiti svi mečevi Turnira. Potvrdio je to Robert Biletić, direktor Turnira.

Za pobjednike Turnira i ove je godine osiguran bogat nagradni fond vrijedan 10 000 $.
Generalni pokrovitelj Turnira, uz općinu Kiseljak, je tvrtka „Sarajevski kiseljak dd”, a pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB.

Kvalifikacijski mečevi traju do utorka 18.06.2013. godine kada počinje glavni dio Turnira. Polufinalni i finalni mečevi planirani su za 22. i 23. 06 2013. godine. Organizatori pozivaju sve ljubitelje tenisa da dođu i uživo prate ovaj vrhunski sportski događaj…