Početkom travnja u travničkoj bolnici otvara se škola za trudnice

Cryo-Save, vodeće europska i svjetska obiteljska banka matičnih ćelija i JU Bolnica Travnik otvorit će 2. travnja školu za trudnice, koja će djelovati u okviru Bolnice Travnik.

Pripremu trudnica radit će tim iz bolnice odnosno babice i doktori.

FAMILY-PLUS je ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Savea za Bosnu i Hercegovinu.

Cryo-Save počeo je s aktivnostima u BiH prije oko četiri godine i dosad je više od 3.100 obitelji uspješno sačuvalo matične ćelije svoje djece.

U priopćenju za javnost navodi se da je u proteklom periodu FAMILY-PLUS imao dosta društveno odgovornih i edukativnih aktivnosti na koje su posebno ponosni.

Jedan od tih projekata je otvaranja i škola za trudnice pod nazivom FAMILY-PLUS “Prijatelj škola za trudnice”. Cilj je pomoći trudnicama da se psihofizički pripreme za porod, nauče pravilno dojenje, njegu bebe, te dobiju odgovore na sva druga pitanja da bi se što bolje pripremile za njihovu najljepšu ulogu u životu – ulogu majčinstva.

U okviru tog projekta otvoreno je ili reaktivirano više od 20 škola za trudnice, a vrijednost projekta je više od 300.000 KM. Dosad su otvorene ili reaktivirane škole u Sarajevu, Zenici, Laktašima, Doboju, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Bihaću, Novoj Biloj i drugim gradovima.

Značajni projekti FAMILY-PLUS-a su Program besplatnog pohranjivanja matičnih ćelija osmišljen tako da pomogne obiteljima koje očekuju prinovu, a imaju užeg člana obitelji kojem je dijagnosticirano oboljenje koje se može tretirati matičnim ćelijama.

U programu besplatnog čuvanja dosad su 34 obitelji pohranile matične ćelije besplatno.

FAMILY-PLUS, u suradnji sa stručnjacima, pripremio je Priručnik za psihofizičku pripremu trudnica na više od 60 strana u koloru sa slikama i ilustracijama, koji će besplatno biti na raspolaganju svim trudnicama i budućim majkama, da se educiraju i što bolje pripreme za predstojeći porod i majčinstvo.

Svečano otvaranje škole za trudnice bit će održano 2. travnja u 12 sati u u ulici Kalibunar bb u Bolnici Travnik.