Počele prijave za 23. Uskrsni turnir u malom nogometu “Busovača 2016”

U četvrta, 3. ožujka 2016. godine, u Busovači će početi odigravanje utakmica 23. po redu Uskrsnog turnira u malom nogometu „Busovača 2016.“

Ovo je turnir koji u regiji ima daleko najveću tradiciju, a malo je turnira i u BiH koji iza sebe imaju ovoliko godina redovitog održavanja. Podsjetimo da na ovom turniru igraju najbolji malonogometaši iz BiH i susjednih država, a turnir se odigrava samo radnim danima kada i nema ligaških natjecanja u malom nogometu što je i prilika za najbolje majstore ovoga sporta da predstave svoje umijeće busovačkoj publici.

Turnir je uvijek fantastično posjećen te je u tijeku i 1. i 2. dijela turnira gledalište puno, dok se za polufinale i finale uvijek traži karta više.

U glavni ždrijeb turnira uvijek ulazi 16 ekipa raspoređenih u 4 skupine (A,B,C i D). Nakon 3. kola prvog dijela natjecanja po prve dvije momčadi iz svake grupe ulaze u drugi dio turnira, a ponovno je takmičenje po skupinama E i D. Po dvije prvoplasirane ekipe ulaze u polufinale, a pobjednici igraju veliko finale koje je ove godine predviđeno za srijedu, 23. ožujka 2015. godine, s početkom u 20 sati.

Prijave za turnir su počele, a izvlačenje je u utorak, 1. ožujka 2016. godine, u maloj sali Općine Busovača s početkom u 18 sati.

Utakmice se igraju, kao što smo i naveli, samo radnim danima. Svaki dan su na programu 3 utakmice, a poznati su i termini odigravanja – 17 i 30, 18 i 10 i 18 i 55 sati
.
Na kraju, mali podsjetnik i na prošlogodišnje finale (proglašeno kao najbolje od nastanka turnira)… Velika pobjeda u produžetku 2. Pješačke bojne Kiseljak nad velikim favoritima – Mali Raj u kojoj su nastupili svi BiH reprezentativci 6:5.