Počela gradnja prvog Bike parka u BiH

Na lokalitetu Zlić u općini Vitez počela je gradnja prvog Bike parka u Bosni i Hercegovini. Nakon što su iz Biciklističkog kluba Vitez bagerima očistili smeće, na spomenutoj lokaciji, uključila se i sama Općina te je obećala pomoći kao i neki sponzori među kojima se ističe Real iz Viteza.

Bike Park je san svih istinskih biciklista, bilo onih koji se bave rekreativnom vožnjom ili onih ekstremnijih, koji vole bržu i opasniju vožnju.

Taj “biciklistički raj” je mjesto s uređenim stazama, zabavnim elementima za svladavanje, te raznim organiziranim biciklističkim sadržajima. Parkovi za bicikliste su već uobičajeni dio turističke ponude nama najbližih zemalja. Brdsko-biciklistička scena u BiH u velikom je usponu i ovo bi bio prvi bike park u našoj državi koji bi trebao nakon izgradnje postati omiljeni izvor adrenalina za sve bicikliste.

Bike park ce biti napravljen u skladu s očuvanjem životne sredine. Staze ne bi remetile prirodno okruženje a širine staze bit će od 60 do 120 cm, a na pojedinim dionicama napravit će se prepreke u obliku talasa, zavoja, skokova, dionica za pretjcanje i drugo. Realizacijom ovog projekta omogućili bismo ovom olimpijskom sportu da zaživi u našoj Srednjobosanskoj Županiji i BiH kazao je Slobodan Brkić – Boca koji je uz Biciklistički klub Vitez najzaslužniji za realizaciju ovog projekta.

Video: S. Stipović.