Pobjedom potvrditi vrijednost bodova iz Čapljine

Vitez je u prošlom kolu, na iznenađenje mnogih, golom Ćatića, u gostima pobijedio favoriziranu Čapljinu. Tom pobjedom Vitez je sebi stvorio dobre preduvjete, realne šanse u borbi za ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH. No te dobre šanse dobit će i realne okvire u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, tek pobjedom protiv Jedinstva iz Bihaća koja se u subotu igra na Gradskom stadionu u Vitezu.

Bišćani su, sa 33 osvojena boda u gornjoj polovici, na sedmom mjestu i u Vitez dolaze rasterećeni briga koje muče Vitežane. Je li to dobra prilika Viteza da konačno napusti „začarano“ četrnaesto mjesto na kojemu se nalaze već nekoliko kola, a koje vodi u niži rang natjecanja? Trener Viteza, Veselko Petrović misli da jest.

Konsolidirali i standardizirali smo momčad, pa i unatoč činjenici da smo, za ovu utakmicu, zbog tri žuta kartona, ostali bez Gaćana i Džaferovića. Vjerujem u naše snage, motiviranost, u pobjedu koja nam se imperativno nameće“, kaže za Vitez.info Petrović, a na pitanje može li imperativ biti i „kamen oko vrata“ njegovoj momčadi, odgovara:

„Ne, jer nama je svaka utakmica s imperativom pozitivnog rezultata, biti ili ne biti, naučili su na taj pritisak i svim srcem žele konačno od njega „pobjeći“. A na tom putu važan iskorak možemo napraviti protiv Bišćana i vjerujem i da hoćemo“.

Vjeruje trener Petrović, njegov pomoćnik Perković i njihovi nogometaši kako će im na tom putu pomoći i navijači koji se, do sada, na tom planu baš i nisu pokazali, ni brojnošću ni navijačkom podrškom. Naprotiv, rekli bismo, na Gradskom stadionu je kazališna atmosfera s vrlo malim brojem gledatelja što, sigurno, djeluje ne motivirajuće za nogometaše. A truda i zalaganja s njihove strane ne nedostaje.

Kako nam je kazao trener Petrović, za utakmicu protiv Jedinstva mjesto u službenom zapisniku, naći će: Kragić, Badrov, Sivac, Imamović, Vujica, Bošatlija, Zec, Fazlić, Topalović, Čakar, Ćatić, Sarvan, Salihagić, Kadrić, Tirić, Mlakić, Rovčanin, Jelović.