Pobjednik Festivala šaha velemajstor Dalibor Stojanović

Pobjednik velikog šahovskog turnira održanog u Vitezu je velemajstor Dalibir Stojanović iz Bijeljine. U konkurenciji 50 šahista s područja cijele BiH, Stojanović je osvojio prvo mjesto sa ukupno 7 poena kliko su osvojili i drugoplasirani i trećeplasirani F M Sead Rašidović iz Sarajeva i internacionalni majstor, Zoran Runić, također iz Bijeljine. Četvrto mjesto pripalo je internacionalni majstor Vlado Jakovljević sa 6,5 osvojenih poena, koliko je osvojio i petoplasirani, velemajstor, Milan Vukić (obojica iz Banja Luke).

Turnir je organiziran u povodu Dana općine Vitez (28. travnja), a generalni sponzor bila je viteška tvrtka „Bogner Edelstahl”.

Sve sudionike turnira prigodnim riječima i dobrim željama pozdravili su direktor tvrtke „Bogner Edelstahl”, Jozo Miškić, a turnir su orvorili predsjednik Općinskog vijeća i načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak – Matić i Advan Akeljić.

Petorica prvoplasiranih osvojili su i novčane nagrade, a novčano su nagrađeni i najuspješnija sudionica turnira, Emilija Zdiler iz Kiseljaka i najmalađi sudionik, Tarik Ekhmehčić iz Travnika.

Dan ranije, u petak poslije podne, odigrana je i simultanka, a šahisti s područja srednje Bosne, njih 18, odmjerili su snage s velemajstorom Milanom Vukićem. Banjalučanin Vukić, sedmostruki prvak BiH, a i bivše države, pobijedio je 17 protivnika a remizirati je uspjelo samo majstorskom kandidatu iz Busovače, Predragu Barišiću.

Zvonimir Čilić / VL