Pobjedi Širokog Brijega nema zamjerke

Vitez je u Široki Brijeg putovao s dva osnovna cilja: sačuvati momčad (kartoni, ozljede…) i izbjeći rezultatski teži poraz. Jer, u subotu Vitez je domaćin Leotaru, a to je utakmica, po ocjenama stručnog vodstva, važnija nego sa Širokim i tri nova boda u borbi za mirne premijerligaške vode, ne bi smjela doći u pitanje.

Mogli su Vitežane odlučiti, a bilo je i takvih razmišljanja i prijedloga, „ginuti“, tražiti bod(ove), a teško je povjerovati da i s takvom odlukom ne bi „izginuli“ i uz to ostali i bez bodova. Jer, Široki je, nema dvojbe, bolja momčad od Viteza, bodovi su im i u ovom susretu bili „zlata vrijedni“, a Vitez je bio i hendikepiran ne igranjem najiskusnijeg, kapetana Mladena Jurčevića (tri žuta kartona) i Slavka Brekala (rekonvalescent), dvojice stupova obrane viteškog premijerligaša. Procijenio je trener Miše da su, u takvoj situaciji, bodovi za Vitez tek „sanak pusti“, pa je iz momčadi izostavio i zamjenika kapetana, vrijednog i pouzdanog zadnjeg veznog, Gorana Jurića i brzonogog Vedrana Vidovića (ušao u drugom poluvremenu).

Zacrtani ciljevi su ostvareni, skrivene nade o mogućem iznenađenju (osvojiti bod) nisu, momčad će protiv Leotara biti kompletna, a ni poraz nije težak, razočaravajući.

„Veći dio prvog poluvremena igrali smo dosta dobro, bez većih smo problema zaustavljali napade nešto terenski nadmoćnijeg Širokog, pa se, primicanjem kraja prvog poluvremena, budila i nada u moguće iznenađenje. Međutim, male i kratke naše nesmotrenosti, zakratko gubljenje koncentracije, kažnjene su s dva gola u nepune dvije minute završnice prvog poluvremena. Pokušali smo u drugom poluvremenu okrenuti „vodu na svoj mlin“ ali jednostavno rečeno, nije išlo. Široki je bio bolji, zasluženo je pobijedio i bilo kakvih primjedbi ili zamjerki njihovoj pobjedi nemamo“, kazao je desni branič Ivan Livaja, u ovoj utakmici s kapetanskom trakom Viteza.

Zvonimir Čilić