Pobjedi alternative nema

Po mnogim mišljenjima subota je za premijerligaša Viteza nogometni dan „D“. Jer, nakon pet odigranih kola Vitežani su „zakovani“ za dno prvenstvene ljestvice s tek jednim osvojenim bodom, jednim postignutim i devet primljenih golova.

A Vitezu u goste stiže susjed s prvenstvene ljestvice, Radnik iz Bijeljine, također sa samo jednim osvojenim bodom, pa se pobjeda nameće „pod moranje“. Međutim, ne treba zaboraviti, uvijek je teško kada se mora, daleko teže nego u nekim normalnim okolnostima u kojima se, na žalost, momčad Viteza ne nalazi.

Tako razmišlja i trener Veseljko Petrović koji je privremeno na kormilu zamijenio Husniju Arapovića. Naime, iz uprave NK Viteza najavljuju kako će u prvenstvenoj stanci koja slijedi nakon ovog šestog kola trajno riješiti trenersko pitanje.

„Čeka nas težak susret, težak zadatak, a dodatnu mu težinu daje naš položaj na prvenstvenoj ljestvici, naš bodovni saldo i naši uzdrmani redovi. Jer sve drugo osim naše pobjede moglo bi se podvesti pod „katastrofalno“. Vrijedno smo radili, razgovarali, ukazivali na propuste, dobro smo odigrali, pa i unatoč porazu, protiv aktualnog prvaka Zrinjskog. Na rad i zalaganje igrača na treninzima i na utakmici nemam nikakvih primjedbi, uvjeren sam da su i shvatili činjenicu da smo s dosadašnjim rezultatima na ulazu u „slijepu ulicu“.Vratili su nam se u momčad do sada povrijeđeni važni igrači Smriko, Vidović, Kapetan i Imamović, dok je i dalje povrijeđen Badrov, a zbog tri žuta kartona za utakmicu s Radnikom izgubili smo Hrkača. No što je tu je, iz ove kože ne možemo, ići ćemo s maksimalnim angažmanom po pobjedu koju ćemo, uvjeren sam i ostvariti“, poručio je trener Petrović.

Nakon tri mjeseca mukotrpnog liječenja prije petnaestak dana u momčad se vratio Tony Livančić, važan napadač, mladi reprezentativac BiH, trenutno, upravo zbog duge stanke zbog povrede, izostavljen s reprezentativnog popisa.

„Zvao me izbornik Jagodić, rekao mi je da ostajem u reprezentativnom kadru, a vratit ću se čim se kroz igre za svoj Vitez nametnem. Sada sam potpuno zdrav, sve više i igram, željan sam golova i pobjeda, a u dobroj vjeri da ću već od starta protiv Radnika dobiti povjerenje trenera Petrovića, maksimalno ću se založiti i dati doprinos našoj pobjedi u koju bezrezervno vjerujem, kazao je Livančić.

Prema raspoloživim snagama i viđenbim na treninzima, momčad Viteza će protiv Radnika utakmicu poćeti u sastavu: Živković, Livaja, M. Jurčević, Miloš, Jurić, Hećo, Kapetan, Šantić, Livančić, Smriko i Pinjuh