Pobjeda boljem Željezničaru

Željezničar je bio bolji tijekom cijeloga susreta i zasluženo je slavio protiv indisponiranih domaćina. No, ostaje dilema je li prvi gol Lendrić postigao iz nedozvoljene situacije.

Prvih pola sata igrači Željezničara bili su nadmoćniji, brži, opasniji, bolji, a domaćini su djelovali inferiorno, uplašeno i gostujući igrači opasno su prijetili u 12 minuti preko Lendrića no njegov dobar udarac blokirao je požrtvovni Hodžurda. Ponovo, u 21. minuti Lendrić je opasno šutirao s 12 metara a golman Viteza Nwolokor vršcima prstiju lopti promijenio smjer i poslao je u svoju desnu vratnicu. No, najopasniji igrač Željezničara Ivan Lendrić svoju je dobru igru krunisao u 26. minuti kada je jednu odbijenu loptu Bekrić snažno šutirao ka golu Viteza a Lendrić joj promijenio smjer i lopta je ušla u mrežu prevarenog Nwolokora. Međutim, činilo se da je napadač Željezničara bio u nedozvoljenoj poziciji, domaći igrači su prosvjedovali, neuspješno.

Prvi put Vitežani su zaprijetili u 30. minuti, po desnoj strani prodro je Mamić, šutirao je, golman je odbio loptu do Rašića koji po sudačkoj prosudbi pravi prekršaj. Vrlo dobru priliku u 36. minuti imao je Bekrić, nakon lijepe akcije šutirao je s 12 metara a golman Viteza za uspješnu intervenciju zaradio pljesak na otvorenoj sceni.
I u nastavku susreta igralo se slično kao i u prvom poluvremenu, no prvi su zaprijetili gosti, neuspješno, preko Lazića u 56. minuti Od 58 minute trener Musa je u igru uveo dva svježa igrača, rekonvalescenta Dedića i brzonogog Đerića i već u 61. minuti Dedić se našao u izvrsnoj prilici za poravnanje omjera. Lijepo ga je poslužio Kokot, a Dedić slabo šutirao pravo u ruke golmana Željezničara. U 65. minuti domaćini su tražili najstrožu kaznu nakon što je u duelu s protivničkim igračem pao Derić, no sudac je pokazao da u tom duelu ničega spornog nije bilo.

Bolju igru Željezničar je potvrdio još jednim golom u 69. minuti. Naime, nakon velike greške obrambeni igrača Viteza snalažljivi Lendrić je vrlo vješto loptu „ukrao“ i smjestio je iza leđa golmana Viteza za 0 : 2. U sudačkoj nadoknadi propisno se obrukao Križman kada je iz vrlo dobre situacije šutirao daleko pored gola.

VITEZ : ŽELJEZNIČAR  0 : 2

VITEZ   Gradski stadion.  Gledatelja: 1.800      Sudac:  Elvis Mujić  (Banovići) (5,5)

VITEZ: Nwolokor 7, Livančić 6,  Jevtić 6,  Hodžurda  5,5,  Sadiković5,5  Muminović 6,5,  Barišić  5,5,  Mamić 5,5 (od 58. Đerić 6), Rašić 5,5 (od 78. Livaja -), Kapetan 5,5 (od 58 Dedić 5,5), Kokot 5,5.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski -, Stevanović 6 (od 82. Stanić -), Kosorić 6,5, Memija 6,5, Marković 6, Bekrić 7 (od 77. Radinović -), Blagojević 7, Bogičević 7, Lendrić 7,5, Stevanović 6,5, Lazić 6,5 (od 70. Križman -)

Strijelci:  0 : 1 Lenndrić (26.);  0 : 2 Lendrić (69.

Igrač utakmice: Ivan Lendrić.

Prethodni članakDječja predstava “Moja mama je klinceza” GKM-a Vitez u nedjelju na kazališnim danima
Sljedeći članakBh. reprezentativac u popularnoj seriji HBO-a