FOTO: Pobijedit ćemo Zeničane

S maksimalnim uvažavanjem, ali i bez imalo straha, u NK „Vitez“ se čeka proljetna premijerna utakmica sa susjedom Čelikom, na Gradskom stadionu u Vitezu.

Dosadašnje tri premijerligaške utakmice ove dvije momčadi završene su bez pobjednika, ali ne treba zaboraviti da su svatri susreta igrana u Zenici. Dva puta na Bilinom polju uz domaćinstvo Čelika i jednom (proljetos) na Kamberovića polju gdje su Vitežani sve svoje „domaće“ prvenstvene utakmice cijelu proteklu sezonu i igrali.

„Istina, prvi put s Čelikom u Premijer ligi igrat ćemo u Vitezu, pred našim vjernim navijačima. Znamo da će biti vrlo teško, no vjerujem u naš uspjeh, u našu pobjedu“, kazao je novinarima trener Viteza, Ante Miše, iskazujući poštovanje i respekt spram momčadi iz Zenice.

„Doveli smo u zimskoj stanci šestoricu novih igrača (Škorić, Tomić, Basara, Barišić, Branković, Jusufbašić) i svi osim i dalje ozlijeđenog Brankovića konkuriraju za susret sa Zeničanima. Riječ je o kvalitetnim i iskusnim igračima, a naš je hendikep, kada je o njima riječ, prekratko vrijeme adaptacije i prihvaćanja mojih zahtijeva i zamisli u igri“, dodao ja Miše i iskazao nadu kako su „te boljke uglavnom već prebrođene“.

Trener Miše nije krio respekt za zeničkog premijerligaša, ističući kako se radi o vrlo dobroj momčadi, za proljeće i znatno ojačanu koju su Vitežani dobro „snimili“ i znaju odakle im prijeti najveća opasnost. Potencirao je brzonogog Zeca, ranijeg igrača Viteza Heću, te dobar napadački skok Zeničana, čemu će se posvetiti posebna pozornost.

„Maksimalno uvažavamo Čelik, znamo da će biti vrlo teško, ali bezrezervno vjerujem u naše snage i našu pobjedu“, poručio je Miše.

Njegova desna ruka na terenu, kapetan, autoritet u svojoj momčadi ali i respektiran od protivnika, Mladen Jurčević, u dva navrata igrač Zeničćana i ljubimac njihovih navijača, pred ovaj susret kaže:

„Svaka utakmica s Čelikom u meni budi i dodatne sportske emocije. U Zenici sam u dva navrata provodio lijepe nogometne dane, bude se u meni lijepa sjećanja. Međutim, s druge strane, nogometna stvarnost je surova, bodovi su za nas zlata vrijedni, dat ću svoj maksimum da ih i osvojimo. A uvjeren sam, uopće ne dvojim, da tako razmišljaju i moji suigrači. Naš teren, brojni navijači, a i naša kvaliteta trebali bi biti prevaga u našu korist“, poručio je kapetan Viteza, Mladen Jurčević.

Obraćajući se novinarima trener Miše je kazao kako je, kada je sastav Viteza u pitanju, jedino sigurno da u tom susretu neće nastupiti ozlijeđeni Branković i Smriko zbog tri žuta kartona. Sve drugo, kazao je Miše, neće se znati do pred sam današnji susret. Međutim, gledajući treninge Viteza, bez ikakvog uporišta iz stručnog stožera, za susret s Čelikom najavljujemo početnu jedanaestoricu: Škorić, Livaja, M. Jurčević, Pezo, Petrović, Kapetan, Hrkač (Jurić), Barišić, Basara, Jusufbašić (Vidović), Pinjuh.

Utkmica je na rasporedu 28. veljače s početkom u 14:30 sati na Gradskom stadionu u Vitezu.

Prethodni članakDvadeset treća godišnjica osnivanja ZP Vitez
Sljedeći članak23. obljetnica ZP Vitez: Bez organiziranja u HVO, Hrvati ne bi opstali u Središnjoj Bosni