Pobijedit ćemo Veleža

Predzadnju ovosezonsku utakmicu na domaćem (?) terenu, u Zenici na Kamberovića polju, protiv Veleža Vitez će odigrati danas (petak) s početkom u 16 i 30 sati. Razlog za promjenu termina odigravanja utakmice je nastup u subotu  ragbi reprezentacije BiH kojoj je matični stadion Kamberovića polje. A reprezentacija je u prednosti u odnosu na „gostujućeg“ premijerligaša Viteza.

Ova utakmica, derbi klubova iz sredine prvenstvene ljestvice Vitežani čekaju  optimistični, ali i s dužnim respektom za gostujući Velež. S takvim raspoloženjem utakmicu čeka kao vjetar brzi desnokrilni napadač Viteza, sa šest postignutih golova i najefikasniji igrač Vitežana, vrijedni, uporni i maksimalno požrtvovni, Vedran Vidović.

„Ne treba puno riječi trošiti na Veleža. Jer, zna se snaga Mostaraca, zna se njihova filozofija – uvijek na pobjedu – i nema dvojbe da će tako biti i u petak u Zenici. Međutim poznato je i naša „negostoljubivost“ na domaćem terenu, gdje su padale i bolje momčadi od Veleža. Sanirao sam ozljedu, želim, ukaže li mi trener povjerenje, svojom igrom dati puni doprinos našoj pobjedi, a bude li, uz to, moja asistencija, postignuti gol, tko sretniji od mene“, kaže pred susret s Veležom, Vedran Vidović.

S optimizmom utakmicu s Veležom čeka i trener Viteza, Ante Miše.

„Pokazalo se, domaći teren je naša velika prednost. Međutim, Velež igra vrlo dobro na gostovanjima, pa naši vjerni navijači mogu očekivati vrlo dobru nogometnu predstavu. Analizirali smo igru i igrače Veleža i nije bilo teško uočiti njihovu uigranost, njihovu brzu tranziciju iz obrambene u napadačku formaciju. To pak znači da je to dobro izbalansirana momčad, da imaju, kako se to zna reći, i glavu i rep. Nekolicina je tu iskusnih i u napadu opasnih igrača, a spomenut ću Maletića, Blagojevića, Okića…, a ni ostali ne zaostaju za ovom trojkom. Bit će teško, ali mi smo domaćini, vjerujem u snagu svoje momčadi i uz bućnu podršku naših vjernih navijača očekujem našu pobjedu. U ovakvim očekivanjima hrabri me i činjenica da na raspolaganju imam sve snage, 24 zdrava i za „boj“ spremna igrača, a startnu jedanaestoricu odredit ću pred sam početak utakmice“, poručio je Trener Vitežana, Ante Miše.

Z. Čilić

Reklama