Pobijedit ćemo Prijedorčane

Nakon tri uzastopna poraza, protiv Mladosti u Bijeljini, Veleža u Zenici i Sarajeva na Koševu, Vitez će u nedjelju, u predzadnjem kolu sezone, ugostiti Rudara iz Prijedora koji se grčevito bori za očuvanje premijerligaškog statusa. Bit će to težak susret i za Vitežane koji su već odavno osigurali premijerligaški status i za narednu sezonu, jer rezultat ove utakmice (s)krojit će i sudbinu njihovog gosta Rudara ili pak susjeda i sportskog prijatelja Travnika.

I uz želju  da se, nakon tri teška uzastopna poraza, s gol razlikom 1 : 11, pobjedom izvuku iz rezultatske krize, da konačno obraduju svoje vjerne ali pomalo i razočarane navijače, opterećuju ih raznorazne špekulacije, glasine, dezinformacije…! Naime, već nekoliko dana bruji u kuluarima kako će Vitez utakmicu (pro)dati gostima iz Prijedora i tako, po svemu sudeći, „pokopati“ prijatelje i sportske rivale iz susjednog Travnika. No, važno je ponovo naglasiti da su to špekulacije, bez ijednog opipljivog argumenta, što i u takvim okolnostima nanosi veliku štetu Vitezu. To se može „oprati“ samo dobrom igrom i pobjedom Rudara, a bilo kakve i primisli o bilo kakvom namještanju utakmice trener Miše s gnušanjem odbija.

„Ma kakav bi ja to trener bio kada bi se upustio u takve prljavštine. O tomu mi se, jednostavno, ne da ni govoriti, a sve „dušebrižnike i sveznadare“, špekulante, pozivam na utakmicu u Zenicu pa će na javnoj sceni vidjeti kako i za što se mi borimo. Igrat će najbolja momčad, nedostaje nam samo ozlijeđeni Branković, dat ćemo sve od sebe i, uvjeren sam, pobijediti Prijedorčane. Sve drugo bilo bi veliko iznenađenje, što bi i na našu momčad i na Klub uopće, ostavilo teške posljedice.

 

„Špekulacija je uvijek bilo i bit će ih kao i zlonamjernika koji „vide“ i znaju i ono čega nema niti će biti. Borit ćemo se žestoko za pobjedu, za svoj klub, za sebe, svoj obraz, igrački, sportski i ljudski ugled. I kada je utakmica s Rudarom u pitanju, o tim raznim i nekorektnim aspektima koji se provlače i uporno nameću, mi u momčadi zaista nemamo što drugo reći. Pobjeda protiv Rudara nam se imperativno nameće i mi ćemo je, uvjeren sam, i ostvariti“, poručio je jedan od najboljih, najpouzdanijih i najstandardnijih u momčadi, Armin Imamović, koji uživa i veliko povjerenje trenera Ante Miše.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17,00 na stadionu Kamberovića polje u Zenici.