Pobijedili Rudar

Nakon Mladosti u Doboju pored Kaknja proteklog vikenda (poraz 3 : 1), viteški premijerligfaš protekle subote je na terenu NK Rijeka u Vitezu odigrao trening utakmicu i s drugim novim članom Premijer lige, Rudarom iz Prijedora, kojega ponovo vodi Zeničanin Boris Gavran.

Igralo se dobro s obje strane, Prijedorčani su djelovali „napaljeno“ (trenera Gavrana svojevremeno menadžeri su nudili Vitezu), igrali su vrlo borbeno, veći dio utakmice trkački su bili moćni, ali treba reći da su Vitežani ipak bili bolji. Tijekom cijeloga susreta Vitez je imao laganu terensku inicijativu, više vremena loptu u svojim nogama, stvorili su i više prilika za postizanje golova i na kraju su tijesno ali potpuno zasluženo solidne goste iz Prijedora. Gol odluke u 83. minuti postigao je Smriko na asistenciju mladog i dobrog Anastasova. Istina, i gosti imali neke prilike, čak i jedanaesterac (rukom u šesnaestercu igrao je Alić), pucao je Kojić a Živković vrlo dobrom intervencijom njegov udarac obranio. No, pobjeda Viteza je potpuno zaslužena i to treba i jasno naglasiti.

Međutim, nakon utakmice pitali su se navijači Viteza je li to ono što se od znatno ojačanog Viteza očekuje. Rekli bismo, to može biti i subjektivna ocjena, da ipak nije s naznakom da je igra protiv Rudara „sedam milja“ iznad igre koju su Vitežani pokazali u Kaknju protiv novog premijerligaša Mladosti prije tjedan dana.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da protiv Rudara nisu igrali Đurić i pezo, a s njima dvojicom Vitez je „druga momčad“ u odnosu na ovu koja je igrala protiv Prijedorčana. Treba također reći da je Smriko igrao samo drugo poluvrijeme i za tih 45 minuta pokazao koliko je važan i vrijedan za ovu momčad Viteza.

„Zadovoljan sam pokazanim u ovom susretu. Naravno, mi moramo i možemo bolje, ali ne treba zaboraviti da nam je ovo tek druga provjera i da je pred nama još dosta rada, truda, uigravanja… Mi igramo u sustavu 4 x 4 x 2 u rombu, a takva igra, na koju jedan broj naših igrača nije navikao, zahtijeva maksimalnu tjelesnu pripremljenost, koju mi još uvijek nemamo i uporno uigravanje. Ipak, ne mogu se požaliti, ono što sam od svojih momaka tražio- brza igra, brza tranzicija i posjed lopte- , kako se to u našem nogometnom žargonu kaže, u većem dijelu utakmice sam na terenu i dobio“, kazao je Valentin Plavčić. Istiće kako se raduje dobroj igri i golu jasmina Smrike. „To je za njega vrlo važno, jer Smriko je vrsni napada i od njegove igre u mnogo čemu zavisi i igra cijele naše momčadi“ kazao je Plavčić naglašavajući kako se kroz treninge, kroz dvije do sada odigrane utakmice, koješta kristalizira, a već u četvrtak je nova provjera sa Zvijezdom iz Gradaćca, koja otvoreno najavljuje žestoku borbu za povratak u Preemijer ligu već naredne sezone. Trener Plavčić je također kazao da će protiv Zvijezde igrati i Durić i Pezo, koji su imali sitnih problema s ozljedama, mogli su igrati i protiv Rudara, ali se nije htjelo ništa riskirati.

U susretu s Rudarom Vitez je igrao u slijedećem sastavu: Tirić (Živković), Sadiković (Stanić), Alić, Jeftić, Pilipović, Jurić (Anastasov), Kapetan, Šantić, Basara, Kantar (Vidović, Livančić (Smriko).