Po tri boda protiv Olimpica

Desetodnevnu stanku nogometaši Viteza proveli su radno, petodnevne mini pripreme održali su na Kupresu, gdje su odigrali i trening utakmicu protiv drugoligaša Tomislava i pobijedili rezultatom 5 : 1. Ostatak stanke radili su u Vitezu i dalo bi se zaključiti kako spremni čekaju današnji susret s neugodnim Olimpikom.

„Na Kupresu smo kvalitetno radili, a poseban akcent stavljali smo na homogenizaciju unutar naših redova, na stvaranje momčadi s elementima druženja, klape, na drugarstvu i prijateljstvu i vjerujem kako smo i na tom planu napravili vrijedne iskorake“, kazao je u utorak novinarima trener Viteza, Branko Karačić

Kada je u pitanju utakmica s Olimpikom danas na Gradskom stadionu u Vitezu, Karačić je s dužnim respektom govorio o ovoj momčadi. „Čeka nas, zaista, teška i rezultatski neizvjesna utakmica. Naime, Olimpik je godinama u vrhu bh nogometa, aktualni su osvajači Kupa BiH, što im je omogućilo i igranje u Europi, imaju puno iskusnih igrača, kao što su vođa momčadi Muharemović, te, Regoja, Smajić, Panđa, robusni Raščić… Međutim, mi se ne bojimo, igrat ćemo žustrije i borbenije, drskije, rekao bih nego što smo u šestom kolu, također na svom terenu, igrali protiv Mladosti (1 : 1). Naravno, sve će to biti u granicama tolerantnog i dozvoljenog“, naglasio je Karačić i dodao kako u ovoj utakmici ne može računati na Jurića (ozljeda ligamenta koljena, Jusufbašića, lom fibule i rekonvalescenta mladog Jurčevića). „Svi ostali igrači su na dispoziciji. Vjerujem da ćemo dobrom igrom, maksimalnim angažmanom i uz nadu da nam sreće neće okrenuti leđa, stići do željenog rezultata. Gosti najavljuju pobjedu u Vitezu, na potpuni uspjeh i mi računamo, pa ćemo vidjeti čiji su aduti optimizma bili bolji. Uvjeren sam, naši.

Gost novinara u utorak bio je, po prvi put, mladi dvadesetjednogodišnji vezni igrač Josip Šantić. Riječ je o vrlo vrijednom igraču, tehnički vrlo potkovanom, čiji je razvoj u jednom periodu zaustavio lom noge. Karačić mu vjeruje, izborio se za prvu postavu, a prema trenerovim riječima, uz vrijedan i uporan rad, uz otklanjanje nekih nedostataka i manjkavosti, mogao bi postati nositelj igre Viteza.

„Znamo da nas čeka vrlo teška utakmica e u Premijer ligi i nema lakih protivnika. Teško će biti sa snažnim i posebno u gostima opasnim Olimpikom. Međuti, mi smo spremni na borbu, na davanje svog maksimuma, što će nas odvesti do povoljnog rezultata. Imamo mi kvalitetu koja je, nedvojbeno, iznad onoga što trenutno pokazuje prvenstvena ljestvica i uvjeren sam da će ta naša kvaliteta, zalaganje i podrška naših vjernih navijača, odvesti nas do željene i očekivane pobjede“, poručio je mladi, vrijedni Josip Šantić.

Prema najavama trenera Karačića protiv Olimpika Vitez će utakmicu poćeti u sastavu: Živković, Livančić, Jeftić, Pezo, Sadiković, Barišić, Đurić (Basara), Muminović, Šantić, Kantar (Pilipović) i Kapetan.