Po bod(ove) u Doboj kod Kaknja

Susret Mladosti i Viteza danas u 15:00 sati u Doboju kod Kaknja iz više razloga plijeni pozornost ljubitelja nogometa u srednjoj Bosni. Susret je to, naime, dva srednjobosanska kluba, koji vode ljutu borbu za očuvanje premijerligaškog statusa.

Na prvenstvenoj ljestvici su bodovno poravnani (po 26 osvojenih bodova), Vitežani imaju za dva gola bolju gol-razliku i trenutno zauzimaju 9. a Mladost 10 mjesto.

Takvu poziciju u odnosu na Mladost Vitez i nakon ovog susreta želi zadržati, s nadom da se može i popraviti. Mogu li to i ostvariti? Vitežani su optimistični, hrabre se dobrom igrom i visokom pobjedom (6 : 0) prošle subote protiv Veleža i uvjerljivim porazom Mladosti (3 : 0) na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

„Iako ćemo igrati oslabljeni, bez Barišića (odrađuje kaznu zbog crvenog kartona), Mrkaića i Đurića koji su u subotu s Veležom dobili treći žuti karton, te ozlijeđenog Đerića, mi vjerujemo u povoljan rezultat iz ove utakmice. Imamo mi dobre zamjene, dobru i uigranu momčad, motiva nam ne nedostaje, a što je posebno važno Mladost će igrati pod imperativom „morati“. Naime, nas povoljan rezultat, a to je svakako i vratiti se kući neporaženi, vodi ka luci spasa, u daleko mirnije vode, a eventualni poraz, o kojemu i ne razmišljamo, našu trenutnu poziciju ne bi posebno ugrozio. Mladost, pak, i neriješen rezultata doveo u vrlo tešku situaciju. A pod takvim opterećenjem nije lako igrati, i tu mi i dodatno  vidimo svoju šansu“, kazao je za portal Vitez.info Ivica Bonić, prvi pomoćnik šefa stručnog stižera Viteza, Branka Karačića.

Pred susret u Kaknju protiv Mladosti, gdje je jedan dio svoje karijere (u FK Rudar) proveo, optimističan je golman Viteza Ivan Tirić. Ovaj dvadesettrogodišnjak  stigao je prošlo ljeto na posudbu iz Zrinjskog. Profesionalnošću, korektnim i kulturnim  ponašanje na terenu i izvan njega, odgojem… i vrlo dobrim obranama, od ljubitelja nogometa zaslužio je svrstavanje u „važnu polugu viteškog premijerligaša“. Skroman i samozatajan ističe kako mu podrška navijača mnogo znači, zahvalan je stručnom stožeru na povjerenju koje mu ukazuje.

„Nema dvojbe da nas čeka motiviran i „nabrijan“ no i mogućim (ne)uspjehom teško opterećen protivnik. Spremali smo se i idemo, hrabro i odlučno, po povoljan rezultat za što imamo snage, znanja i motiviranosti. Vjerujem, a takvo je raspoloženje i u momčadi, da ćemo ga i ostvariti“, kazao nam je Ivan Tirić.

Stručni stožer još uvijek ima dilema komu ukazati povjerenje u startnoj postavi protiv Mladosti. Međutim, na temelju viđenog na posljednjim treninzima, te imajući u vidu igrački kadar koji za ovaj susret na raspolaganju stručni stožer ima, Vitez će protiv Mladosti startati u sastavu: Tirić, Barić, Jevtić, Radeljić, Sadiković, Muminović, Šantić, Jurić (Kapetan), Livančić, Jusufbašić, Novak.