‘Plavi dizel’ potreban poljoprivrednicima u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je u Sarajevu izjavio novinarima “da ‘plavi dizel’ ostaje na jednoj vrsti čekanja”.

– Možda čeka pitanje akciza na alkohol i alkoholna pića. Možda, vidjet ćemo – rekao je Šarović.

Po njegovim riječima, MMF ne preporučuje vlastima BiH ovu mjeru, „ ali nije u tom smislu postavio ni bilo kakav uvjet kroz Pismo namjere i to se može potpuno jasno vidjeti“.

– Prethodno pitanje je zakon o akcizama. Ušli smo u jednu vrlo, vrlo tešku situaciju oko općeg aranžmana s MMF-om – ocijenio je ministar Šarović.

Kaže da i dalje stoji na stanovištu da je „plavi dizel“ potreban poljoprivrednicima u BiH, dodajući da je to zaključak i Parlamentarne skupštine, odnosno Zastupničkog doma parlamenta BiH, Doma naroda.

Navodi da je to zaključak ministarske konferencije, ministra Šemsudina Dedića, ministra Steve Mirjanića i njega iz travnja ove godine.

– Od toga ne odustajem, to je moj stav. Hoću li ja i oni drugi koji se zalažu za ovu mjeru u tome uspjeti, to ponajviše zavisi od predstavnika Vlade RS-a u Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje i stava Vlade RS-a, koja smatra da ima sasvim dovoljno novca za poljoprivrednike, da im dodatni novac ne treba, da imaju svoj „plavi dizel“ i da ne osjećaju potrebu za podršku poljoprivrednicima i s ovom mjerom koja je predložena od Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i koju preporučuje parament BiH- rekao je Šarović.

Prethodni članak11 kućanskih trikova koji će vam sačuvati i vrijeme i živce
Sljedeći članakPoznati parovi 33. malonogometnog Božićnog turnira u Novom Travniku