Plavčić: Želim uspjeh svome Vitezu, vjerujem u ostanak u Premijer ligi

Loši rezultati, čak i ispod i pesimističnih očekivanja i nadanja, samo 10 osvojenih bodova iz 14 prvenstvenih susreta, već sada ugroženog premijerligaškog statusa, razlozi su što mladi i vrijedni Valentin Plavčić više nije trener NK Viteza.

Čašu nezadovoljstva prelio je poraz u Prijedoru gdje su Vitežani 75 minuta imali igrača više, a nisu uspjeli osvojiti ni bod iako su nadigrali domaću momčad. Pogodili su vratnicu, prokockali tri čista zicera i niz dobrih situacija iz kojih se daju golovi, a rezultat je, na kraju, bio 2:1 za sretne i razdragane Prijedorčane.

A moralni Valentin Plavčić, ne tražeći nikakva opravdanja za novi neuspjeh, odmah nakon utakmice, rekao je Vlatku Kafadaru, jednom od ključnih ljudi kluba, da podnosi ostavku. „Iskreno nam je žao, ali u ovakvoj situaciji nismo imali izbora nego prihvatiti ponuđenu ostavku. Nemamo nikakvo rješenje „u džepu” za trenera jer o ovakvoj situaciji nije ni planirana ni očekivana, to je odluka našega dosadašnjeg trenera. Odmah, od četvrtka poslije podne sve trenerske ovlasti preuzeo je naš sportski direktor i aktualni trener juniorske momčadi, Veseljko Petrović. Kada i kako ćemo ovu situaciju potpuno razriješiti, zaista ne mogu reći. Možda za koji dan, a nije isključeno da Veseljko Petrović vodi momčad do kraja jesenske sezone”, kazao nam je Vlatko Kafadar.

„Plavčić i ja smo, kako se to kaže, cijeli život prijatelji, jedan drugom maksimalno vjerujemo i poštujemo se, a tako će biti i ubuduće. Ali obojica znamo kakav je trenerski kruh. Ja sam uposlenik Kluba, bio sam već i trener prve momčadi, tek mali dio krivice za slabe rezultate pripada Plavčiću, ali uvijek, u ovakvim situacijama, leti trenerska glava, jer je Klub uvijek iznad pojedinca, pa tako i iznad i mene i Plavčića”, kazao je novi trener Viteza, Veseljko Petrović.

„Jedino što sam mogao uraditi u ovakvoj situaciji i uradio sam”, kazao je Valentin Plavčić, istaknuvši kako je imao vrlo dobru komunikaciju sa svim igračima i suradnju sa svima u klubu. „Što sam želio i sanja kao trener Viteza, želim i sada i tu se niti može niti se bilo što promijenilo, želim uspjeh svom Vitezu i vjerujem da ćemo izboriti željeni ostanak u Premijer ligi”, dodao je Valentin Plavčić.

Zvonimir Čilić