Planinarsko društvo “Kuk” Novi Travnik organizira Transferzalu 2020.

Planinarsko društvo “Kuk” Novi Travnik i ove godine organizira planinarsku transferzalu koja počinje iz Lašvanske doline, pa preko obronaka Kruščićke planine se veže na istočne dijelove Vranice, spušta na Sebešić i do Novog Travnika.

Polazak iz Novog Travnika u jutarnjim satima do Gradskog trga u Vitezu 10.6. 2020. godine odakle se u 8,00 sati planira pravcem:
Vitez, Kruščićka planina, Busovačke staje, Slapovi Kozice, Fojnica, Kozovgrad, Brusnica, Matorac, Zec, izvor Vrbasa, Šćit, Tikva, Sarajevska vrata, Vranica (Treskavica, vidikovac sa pogledom na Prokoško jezero, Krstac, Nadkrstac) Zlatan izvor, Sebešić, Skopine lokve, Krstac, Poljana i na kraju dom PD “Kuk” na Bučićkoj ravni.

Tura traje četiri dana s tri noćenja, ukupne dužine oko 130 kilometara.

“Četvrtog dana 13.6. priključujemo se učesnicima tradicionalnog pješačenja od Sebešića do Novog Travnika, a povodom Dana općine Novi Travnik. Svi zainteresirani su dobro došli. Molimo sve učesnike da zbog situacije s COVID-19 se pridržavaju mjera i uputa Kriznog stožera, kako bismo svi skupa ostali zdravi i veseli”, poručuju iz PD “Kuk”.

Kontakt osoba je Slobodan Lončarević (063/275-877).