Planinari HPD ‘Vitez’ osvojili Olimp!

Tri člana Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” iz Viteza, Vlado Ivišić, Anto Toljušić i Tomislav Žuljević u četvrtak su, 20. rujna 2012. godine, stali na krov Grčke, na planinu Bogova Olimp, i to na najviši vrh Mitikas (što na grčkom znaći NOS), s 2917 metara nadmorske visine.

Sam uspon na Olimp trajao je dva dana. Od 8 članova (3 člana HPD “Vitez”, 3 člana PD “Kalnik” Križevci te 2 člana PD “Ludbreg” iz Hrvatske) 6 ih je uspjelo osvojiti vrh Olimpa, koji je iznimno težak, zahtjevan i opasan. Sam podatak da se zadnjih sat vremena koristite samo nogama i rukama, dakle bez štapova te bez klinova i sajli te da se krečete po liticama iznad ponora dovoljno govori o opasnosti i težini uspona.

“Oko 13 sati zaviorila se zastava HPD “Vitez” na krovu Grčke. Nakon 40-minutnog uživanja na vrhu te tradicionalnog ispijanja jedne boce vina, sretno smo se vratili do doma. Bio je ovo nezaboravan doživljaj i sticanje jedniog velikog iskustva koje će nam poslužiti za nove, nadamo se još više vrhove i planine”, izjavili su naši planinari za portal vitez.info.

Čestitamo dečki! 🙂