Plan B znači drugačiju izbornu kampanju i koaliranje

Economic

Predsjednik HDZ-a i član Predsjedništva BiH Dragan Čović ugostio je večeras u Mostaru predsjednika SNSD-a i Republike Srpske Milorada Dodika gdje su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

- REKLAMA -

Čović je ovom prilikom objasnio što podrazumijeva pod planom B u izbornoj kampanji, koju je najavio danas.

“Sagledali smo političke prilike u BiH u kontekstu ekonomskih, socijalnih i sigurnosnih prilika. Razgovarali smo i o migrantskoj krizi, koja će u BiH biti intenzivnija, a za koju BiH evidentno nije bila pripremljena. Dotaknuli smo se i teme dolaska predsjednika Turske u BiH, našu nedavnu posjetu Njemačkoj, a analizirali smo i suradnju naše dvije stranke te ocijenili da je ona izvrsna”, kazao je Čović, piše Klix.ba.

Čović je prokomentirao tzv. plan B, koji je istaknuo danas nakon sjednice HNS.

“Da smo promijenili Izborni zakon, odnosno da smo osigurali legitimno predstavljanje svih naroda, onda bi mnogo ležernije bilo ući u kampanju i koalicije bi izgledale drugačije. Pošto se to nije dogodilo, mi moramo kroz plan B drugačije sagledati naša koaliranja, kako bi osigurali pobjedu. Dakle riječ je o drugačijem pristupu izbornoj kampanji. Uvjereni smo da ćemo s pristupom koji smo ustanovili na HNS-u dobiti izbore”, istaknuo je Čović.

Dodik je također izrazio zadovoljstvo suradnjom s Čovićem i HDZ-om.