Plaća u kuharima i konobarima i građevinarima 552, a u osiguranju 1.482 KM

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, najniža prosječna neto plaća od 525 konvertibilnih maraka bila je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i posluživanja hrane.
Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Bosni i Hercegovini u travnju iznosila je 839 konvertibilnih maraka i nominalno je veća za jedan posto u odnosu na travanj prošle godine te niža za 1,7 posto u odnosu na prosinac lani.
U građevinarstvu je iznosila 552 konvertibilne marke, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 554 konvertibilne marke.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u travnju iznosila je 1.482 konvertibilne marke, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.303 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.216 konvertibilnih maraka.

Prosječna bruto plaća u Bosni i Hercegovini u travnju iznosila je 1.302 KM i nominalno je niža za 1,8 posto u odnosu na prosinac 2016. godine te viša za jedan posto u odnosu na travanj lani.

Prethodni članakProvalili u ugostiteljski objekt, pucali, izazvali nesreću pa zapalili vozilo
Sljedeći članakNajezde gubara i stjenica zabrinjavajućih razmjera u BiH