Pjesmom i igrom s prijateljima kroz Vitez

Nakon održane izložbe minijatura Nasuha Matrakčija, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Vitez nastavila je svoje aktivnosti realizacijom kulturno-zabavnog programa koji nosi naziv “Pjesmom i igrom s prijateljim kroz Vitez”.

I ovaj događaj je uvršten u u zvanični program obilježavanja Dana općine Vitez i realizira se već duži niz godina s ciljem promocije kulturne baštine i nasljeđa naše države na području općine Vitez. BZK”Preporod” Vitez kao organizator svake godine u goste poziva jedno od kulturno-umjetničkih društava iz BiH s kojim u zajedničkom programu viteškoj publici kroz narodne igre, sevdalinku i dramu predstavi interesantan kulturno-zabavni program.

Tako je bilo i ove godine, tačnije 25. travnja u subotu na platou OŠ “Kruščica” u Kruščici održana je pomenuta manifestacija a gosti grada Viteza i BZK “Preporod” Vitez ovaj put su bili članovi i članice KUD-a “Gornja Tuzla” iz Gornje Tuzle i Aktiva žena Gornja Tuzla. U programu koji je trajao nepuna dva sata građanima MZ Kruščica i ostalim posjetiocima predstavile su se folklorne, muzičke, horske i dramske sekcije domaćina i gostiju iz Gornje Tuzle.

Manifestacija je imala i humanitarnu notu pa su tako tokom programa, u suradnji s članovima Udruženja mladih Izvor mladosti iz Kruščice, prikupljani novčani prilozi za liječenje Vitežanina, Čavrk Edvina. Prikupljena sredstava u iznosu od 449 KM po završetku programa predana su porodici Čavrk.

Organizator se zahvaljuje općinskom načelniku gosp. Advanu Akeljiću i općini Vitez koji su uvrstili ovu manifestaciju u program obilježavanja Dana općine Vitez i omogućili realizaciju iste. Zahvalnost također upućuju i OŠ “Kruščica” te Srednjoj školi Vitez na ustupljenom prostoru i materijalno-tehničkim sredstvima. Posebnu zahvalnost šalju na adresu gostiju iz Gornje Tuzle koji su svojim dolaskom uveličali manifestaciju a čestitke upućuju aktivistima Izvora mladosti na realiziranom humanitarnom dijelu programa, svojim članovima, roditeljima i simpatizerima koji su također doprinijeli u realizaciji ovog druženja.