Pitka voda prioritet Novog Travnika

Na inicijativu načelnika Stjepana Duje u četvrtak, 21. siječnja 2021. godine u Općini Novi Travnik održan je radni sastanak s predstavnicima Javnog poduzeća  Regionalni vodovod „Plava voda“.

Prvi tematski sastanak  organiziran je kako bi se razmijenile informacije o svim fazama realizacije, kako je kazao načelnik Dujo, „ovog izuzetno važnog projekta i kako bi  se građanima moglo konačno reći kada će piti „Plavu vodu“.

Načelnik Stjepan Dujo istaknuo je da je njegov prioritet građanima Novog Travnika osigurati  dovoljnu količinu kvalitetne, čiste vode.

Prema riječima direktora JP  Regionalni vodovod „Plava voda“ gospodina  Ernada Ganića do rješenja se neće doći lako, jer su pred svim uključenim akterima u proces realizacije projekta „Plava voda“ brojni koraci, ali da se zajedničkim aktivnostima ovaj izuzetno važan projekt može provesti. Ganić istaknuo je da se o projektu počelo govoriti ranih 80-tih godina prošlog stoljeća, kada su krenule i prve planske aktivnosti. Trenutno, najaktualnije pitanje je realizacija faze eksproprijacije zemljišta te usklađivanje dinamike projekta s financijskim sredstvima koja se doznačuju od sudionika projekta i  EBRD-a.

Na inzistiranje sudionika sastanka Ganić  nije mogao precizno reći kada bi „Plava voda“ mogla stići u Novi Travnik ali da se okvirno očekuje da to bude 2025. godina.

„Neće biti lako ni jednostavno riješiti pitanje vode u Novom Travniku“, istaknuo je načelnik Dujo te naglasio kako je to pitanje jedno od ključnih koje želi riješiti te će na ovu temu u budućnosti biti organizirano više sastanaka sa svima onima koji mogu dati doprinos u rješavanju pitke vode na području općine Novi Travnik.

Prethodni članakSredišnje izborno povjerenstvo BiH nastoji održati prijevremene izbore za načelnika u Travniku
Sljedeći članakNa najduže 12 sati: Pod kojim uvjetima građani BiH, Srbije i Crne Gore mogu ulaziti bez PCR testa u Hrvatsku