PITAJU BRANITELJI: Kome smeta Marina Pendeš?

U vezi zadnjih događanja oko Marine Pendeš, danas su se oglasili iz Sektora branitelja oboljelih od PTSP-a Koordinacije hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina nalazi u zoni geopolitičkih vojnih interesa NATO saveza, mi branitelji oboljeli od PTSP-a želimo se informirati da li je još uvijek državni interes Bosne i Hercegovine ulazak u NATO savez i da li Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine stvara vojne preduvjete kako bi taj proces bio okončan.

Republika Slovenija i Republika Hrvatska su jedine države s prostora ex Jugoslavije koje su ispunile uvjete i pristupile NATO savezu i stoga nas zanima kakva je pozadina učestalih kaznenih prijava protiv ministrice obrane Marije Pendeš i da li su oni u funkciji opstruiranja euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da su podignute optužnice protiv ministrice Pendeš, dio kontinuiteta političkog blaćenja i diskreditacije hrvatskih dužnosnika, ne možemo se ne zapitati tko stoji iza ovih optužbi i kome su one u interesu.

Mi smo očekivali da će Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine pod vodstvom Marine Pendeš u ovome mandatu ući pod kišobran NATO saveza što bi u potpunosti odagnalo svaku sumnju u politiku crnih prognoza kako je Bosna i Hercegovina bure baruta i kako je potencijalno žarište za nove etničke sukobe.

Svi znamo da ulazak u NATO savez nije politički interes određenih političkih stranaka, stoga vidimo učestalo dizanje optužbi protiv ministrice Pendeš kao izvan institucionalne interese određenih političkih krugova koji rade za tuđe interese, a koji ne mogu donijeti ništa dobro Bosni i Hercegovini.

U svakoj demokratskoj državi sudstvo i tužiteljstvo imaju nezavisan položaj u svome djelovanju ali i isto tako i Ministarstvo obrane je strateško državno Ministarstvo i svako podizanje optužnice protiv čelnika toga Ministarstva mora imati veću težinu u činjenicama i dokazima i nikako ne smije biti sredstvo pritiska i političke diskreditacije.

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a, mišljenja smo da iza ovih optužnica postoji politička pozadina i nečiji politički i nacionalni interesi što treba žurno ispitati putem povjerenstava koje može imenovati Parlament Bosne i Hercegovine.

Ministrici Marini Pendeš dajemo potporu i podržavamo je u nastojanjima da dokaže neutemeljenost optužbi i sačuva politički dignitet hrvatskih dužnosnika koji zastupaju hrvatski narod u institucijama Bosne i Hercegovine. S poštovanjem,

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a