Pipi će se uglavnom proizvoditi u Hercegovini

Proizvodnja vina seli se u Drniš, Pipi će se uglavnom proizvoditi u Hercegovini, a za Hvar je rezervirana berba i čuvanje biranih vina

Nakon što je prije roka uplatio 70,5 milijuna kuna potrebnih za kupnju Dalmacijavina, Marinko Zadro, jedan od istaknutih poduzetnika i hrvatski kralj šećera, priznao je da su mu “pune kosti straha”.

Čeka ga ishođenje potvrde na Trgovačkom sudu koja je preduvjet za otvaranje procesa primopredaje. U ruke novom vlasniku Dalmacijavino predat će se vjerojatno do početka prosinca, odnosno nakon što stečajni upravitelj Perica Mitrović sazove skupštinu vjerovnika.

-Proizvodnja vina seli se u Drniš, Pipi će se uglavnom proizvoditi u Hercegovini, a za Hvar je rezervirana berba i čuvanje biranih vina, rekao je Zadro za Večernji list.

Uplatom je završena transakcija koju je splitski proizvođač čekao više od dvadeset godina. Za Dalmacijavino nekad su interes pokazivali i Željko Kerum i Agrokor, a krajem 2011. gotovo je prodano izraelskom poduzetniku Samuelu Berkowitzu.

U stečaj je tvrtka poslana na Dan žena 2012., u trenutku kada već tri godine nije radila, doprinose nije plaćala deset godina, a akumulirala je 1,2 milijardu kuna dugova.

Dalmacijavino bilo je u prodaji 11 puta u dvije godine – bez uspjeha. Cijena tvrtke spustila se s početnih 270 milijuna kuna na 70,5 milijuna kuna, za koliko je i prodana Zadru, piše Dnevnik.ba.

Prethodni članakPrvi dan nastave za polaznike obuke kroz “Program osposobljavanja za pružatelja podrške i asistencije osobama s intelektualnim poteškoćama”
Sljedeći članakBAŽDAREVIĆ: Ako je 2:0 realno, ja nemam pojma o nogometu!