Pionirke Škole košarke „Prvi koš“ šeste na međunarodnom košarkaškom turniru u Fojnici

Pionirke Škole košarke „Prvi koš“ nastupile su na međunarodnom košarkaškom turniru u Fojnici te osvojile šesto mjesto u konkurenciji priznatih ekipa iz Sarajeva, Tuzle, Herceg Novog, Dubrovnika, Fojnice, Konjica i Koprivnice.

Utakmice u grupi donijele su poraz od KK „Star“ Fojnica 21-28, pobjedu protiv KK „Željezničar“ Sarajevo 30-16, te poraz od KK „Ragusa“ Dubrovnik 19-30. Umor je polako učinio svoje, te su u utakmici za peto mjesto uvjerljivo poražene od KK „Konjic“ 14-58.

„Zahvaljujemo domaćinu KK STAR Fojnica na odličnoj organizaciji, kao i na pozivu da budemo sudionici jednog međunarodnog turnira. Nedostajalo nam je malo odlučnosti za „mrvicu“ bolji rezultat, ali smo i dalje ponosni na dobre i korektne odnose koje gajimo sa svim prijateljima koji se bave ovim prekrasnim sportom. Želimo naglasiti da se domaćin zaista potrudio, te našim djevojčicama osigurao smještaj u apartmanskom naselju Aquareumal, kao i kvalitetan odabir prehrane, te najvažnije iskreno domaćinstvo koje je donijelo dva prelijepa dana u Fojnici!“

Aktivnosti u Školi košarke „Prvi koš“ slijede i dalje!

Na turniru u Fojnicu nastupile su (u zagradi stoji broj poena ukupno): Sara Valjan (21p), Irena Lujić (19p), Lorena Frljić (13), Danijela Begić (13), Ana Žigonjić (6), Mihaela Ikić (6), Monika Lujić (4), Ana Grebenar, Vanja Grebenar, Petra Taraba, Nikolina Mlakić, Ana Filipović, Matea Frljić i Gabrijela Frljić.