Pionirke “Prvog koša” treće na međunarodnom turniru „Woman Konjic Kup“

Proteklog vikenda košarkašice Škole košarke „Prvi koš“ Vitez nastupile su na 4. Međunarodnom turniru „Woman Konjic Cup“ te nakon tri odigrane utakmice osvojile treće mjesto u konkurenciji osam ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Prva utakmica je odmah donijela dramu. Otvaranje turnira protiv ŽKK Zrinjski 2010. Mostar i utakmica koje je završila tek nakon produžetka pobjedom naše ekipe 47 – 39 (38-38 na kraju regularnog dijela utakmice). Pobjedi su najviše pridonijele Lorena Frljić s 18, Sara Valjan s 11 te Irena Lujić s 8 poena.

U drugoj utakmici koja je vodila u finale, uslijedio je poraz od slovenske ekipe ŽKK Athlete Celje 54 – 27, u kojoj smo pružili dostojan otpor kasnijem pobjedniku turnira u pionirskoj konkurenciji. Lorena Frljić s 14 i Sara Valjan sa 6 poena najistaknutije u ovoj utakmici.

Nedjelja je donijela razigravanje za treće mjesto s domaćinom i organizatorom ŽKK Konjic, te neizvjesnu utakmicu do samog kraja, u kojoj ipak “Prvi koš” slavi pobjedu rezultatom 41 – 37. Najzaslužniji pojedinci za osvojeno treće mjesto jesu Danijela Begić s 14, Sara Valjan s 10 i Monika Lujić sa 7 poena.

„Želimo istaknuti da je naša pionirka Sara Valjan (2002. godište) izabrana u najbolju petorku turnira, na što smo jako ponosni. Ovo ljeto nije propustila skoro ni jedan trening te se njen uporan rad pokazao na ovom turniru i ovom prilikom joj čestitamo, kao i svim pionirkama. Hvala i organizatoru ŽKK Konjic na pozivu, koji je ove godine okupio 20 ekipa iz četiri zemlje u tri kategorije te time pokazao koliko su ozbiljna organizacija, posebno u radu s mladim košarkašicama. Čestitamo im na odličnoj organizaciji te se nadamo da se vidimo i dogodine“, rekli su za Vitez.info iz Škole košarke “Prvi koš”.

Ovom prilikom čestitamo i pionirkama Škole košarke „Prvi koš“ Vitez na doprinosu u osvajanju trećeg mjesta (Petra Taraba, Gabrijela Frljić, Danijela Begić, Sara Valjan, Ana Grebenar, Vanja Grebenar, Lorena Frljić, Ana Žigonjić, Ana Filipović, Irena Lujić i Monika Lujić, s trenerom Markom Matijanićem).