Pijani 38-godišnjak iz Kiseljaka oglušio se na zaustavljanje policije i automobilom udario policajca

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe i 1 krivičnom napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
Dana 21.05.2017.godine oko 00,10 sati u ulici Josipa bana Jelačića u Kiseljaku, policijski službenici PS Kiseljak pokušali su zaustaviti vozilo marke Volvo, bez registarskih oznaka, ali se vozač vozila oglušio o znakove koje su mu davali policajci i nastavio kretanje.
Tom prilikom vozač je ostvario kontakt vozilom sa jednim od službenika policije koji su ga pokušali zaustaviti. Policijski službenik je povrijeđen i prevezen u CUM Koševo, odakle je nakon pružene medicinske pomoći pušten na kućno liječenje.

Vozilo Volvo sa policajci su uspjeli zaustaviti u ulici Parževička, općina Kiseljak, te je izvršena kontrola vozača, te je ustanovljeno da vozilom upravlja M.G. rođen 1979.godine iz Kiseljaka. Izvršenim alkotestiranjem kod njega je izmjereno 2,64 promila alkohola, te je isti lišen slobode. Nad osumnjičenim će se provesti kriminalistička obrada zbog krivičnog djela Ugrožavanje javnog saobraćaja zbog omamljenosti, a u vezi sa krivičnim djelom Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
JAVNI RED I MIR
Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Prethodni članakOdržan Županijski dječji teniski turnir u SRC Romari Vitez
Sljedeći članakDAIKIN – KLIMA UREĐAJI: Najbolji popusti u svemiru