Peti redoviti izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana DR Viteza

Novi (stari) predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata n HVO-a, podružnica Vitez,jedne od najbrojnijih u BiH, je bojnik u mirovini, Karlo Grabovac. Tako je, naime, odlučeno u subotu na Petom redovitom izbornom Saboru Udruge održanom u Hrvatskom domu.

Na Saboru je izabrano i Vijeće Udruge koje čine: Dragan Vinac, Ljuban Šantić, Mirko Đotlo, Nikola Botić, Slavko Miličević, Stipo Lujić, Ivica Drmić, Franjo Šarić, Miroslav Jukić i Jozo Kurevija.

Izabran je i Nadzorni odbor i Suda časti Udruge a čine ih: Kazimir Volić, Ivica Jukić, i Dragan Puđa, te Branko Perković, Anto Bertović i Dragan Žuljević.

Na Sboru su usvojena i izviješća o radu u protekom izbornom mandatu te financijsko izviješće.

Uz delegirane predstavnike ratnih postrojba HVO s područja općine Vitez, Saboru su bili prisutni i ugledni gosti: Ivan Sajević, zastupnik u Skupštini Srednjobosanske županije, predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata, Drago Smoljo, te federalni parlamentarni zastupnici iz Viteza, Boris Marjanović, ujedno i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Viteza i Slavica Josipović, ujedno i članica Udruge dragovoljaca i veterana DR Viteza.

Izbornom Saboru prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća ispred spomen-sobe 653 poginula, ubijena i nestala branitelja Viteze i hrvatska civila.

Prethodni članakBusovača ugostila gradišćanske Hrvate
Sljedeći članakPobijedili Rudar