Peti dani kazališta “Vitez 2013” završavaju premijerom GKM Vitez “Spori i Hugo”

Organizatori kazališnih dana u Vitezu, Udruga mladih „Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez za kraj su ostavili – ŠLAG – premijeru još jedne predstave Gradskog kazališta mladih Vitez, „Spori i Hugo”.

 

“Iza nas je 9 odigranih predstava, koje su sve redom ostavile odličan utisak. Reakcija publike bila je odlična, kao i kazališnih grupa koje su posjetile Vitez. Mi smo posebno ponosni na činjenicu da smo, uz to što smo uspjeli organizirati pete po redu kazališne dane, ovogodišnje dane kazališta započeli, a i završti ćemo našom premijerom”, rekao je za Fenu Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Ne morate biti spori ili pritisnuti peticu da bi došli na ovu predstavu. Predstava “Spori i Hugo” satkana je od više priča, što istinitih, što onih koje su utemeljene na mašti. Dva karaktera na daskama igraju svoje avanture i prikazuju kako ih je spojila ljubav prema kazalištu. Iz lošeg izvlače humor, a ono dobro im služi da potvrde činjenicu da u svakom zlu ima i nešto dobro, da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine.

Predstava obiluje iskrenošću glumaca, Marka Mirkovića i Marina Bikića, i gleda kroz oči stvarnih ličnosti. Plač, smijeh, ozbiljnost i iskrenost pomogli su protagonistima ove predstave da izvuku mnoštvo poruka, ovisno kako gledatelj vidi. Jasno je naglašen humor koji udaljava od problema i čini ga lako rješivim. Između redova naglašeni su kompleksi kojih se treba osloboditi.

Još mnogo toga što se ne može napisati, može se vidjeti u kazališnoj dvorani u Vitezu, u nedjelju 24. studenog, s početkom u 19 sati, napominju iz GKM Vitez.